Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Varen voor wie z’n plezier?

noordAaHet zit wel goed met de watervrees bij de gemeenteraad van Zoetermeer. Er is namelijk een plas met water ontdekt maar daar vaart weinig tot niets. Dus op initiatief van D66 moet er een plan boven water komen dat gaat kijken of de pleziervaart zijn slootje kan krijgen richting die plas. Plan? Voor plan lees: geld richting veertig A4tjes, opgesteld door een welvarend ingenieursbureau. Dit bureau zal natuurlijk natuur meewegen. Heel fijn ook voor de vele soorten watervogels die wel wat aanvullende diversiteit kunnen gebruiken. En voor de brave burger zie zich geen boot kan permitteren moet er een sluisje met bruggetje komen. Kun je lekker onthaasten tijdens het wachten omdat zo nodig de Lottoboot en het reddingssloepje van Jort er doorheen moeten. Het is overigens niet zo gek dat D66 de drijvende kracht achter deze geldverslinding is, want kijkend naar de peilingen kunnen ze wel wat reddingsboten gebruiken. En om die te laten aanmeren, moet er ook een steiger komen. Een steiger? Eerst maar eens een brug. Of is dat weer aan andere geldstroom?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-