BlansjaarCultuur dichterbij de Zoetermeerders brengen. Daar werkt de gemeente de komende jaren aan samen met culturele partners. De uitvoeringsagenda van de Cultuurvisie 2030 wil cultuur nog meer de wijken in brengen.

 

“Met zijn allen meezingen tijdens een concert of een tentoonstelling bezoeken die je aan het denken zet. Cultuur verbindt mensen, brengt levendigheid in de stad en verrijkt het leven van onze inwoners”, vertelt wethouder Blansjaar (Cultuur). Daarom is het belangrijk dat het cultuuraanbod in de stad nog beter aansluit op de vraag van inwoners én bezoekers.

 

Uitgangspunten Cultuurvisie 2030

Het moet voor iedere Zoetermeerder makkelijker worden om mee te doen aan culturele activiteiten. Inwoners moeten dichtbij, om de hoek cultuur kunnen beleven. Bijvoorbeeld door meer culturele activiteiten in de wijken te organiseren. Jong talent krijgt zo de kans om zich te uiten en ervaring op te doen.

De gemeente heeft samen met culturele partners afspraken vastgelegd over de uitvoering. Hierbij wordt ook samengewerkt met onderwijsinstellingen en sociale partners in de stad.
Rianne Brouwers (Directeur CKC): “CKC & partners is blij dat we mee hebben kunnen werken aan deze mooie uitvoeringsagenda. We staan in de startblokken om in meer wijken culturele projecten te gaan ontwikkelen, samen met mensen en organisaties in de wijk. Ook blijven wij ons keihard inzetten voor een creatief en verbeeldingsrijk Zoetermeer met cursussen, educatieve projecten en andere programma’s.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-