MAX Maakt Mogelijk Project OekraïneNaar aanleiding van een bijzonder concert van het Ukraine Liberation Orchestra op 24 november 2022, doneert het Stadstheater Zoetermeer € 2.000 aan MAX Maakt Mogelijk – project Oekraïne.

De helft van de ticketopbrengst en aanvullende donaties van bezoekers gaan naar dit goede doel, dat noodhulp verleent aan Oekraïense vluchtelingen. Zo dragen het orkest, de bezoekers en het theater gezamenlijk een steentje bij aan een goede opvang van mensen die door de oorlog naar buurland Moldavië vluchten.

Het Ukraine Liberation Orchestra bestaat volledig uit professionele Oekraïense musici, die ook hun land zijn ontvlucht vanwege de oorlog. In hun thuisland spelen zij in de grote symfonie- en operaorkesten in de steden Kiev, Kharkiv, Donetsk en Dnjipro. Op initiatief van dirigent Jeroen Weierink is dit orkest geformeerd. Momenteel wonen de meeste musici in een accommodatie in Deventer en treden ze door heel Nederland met klassieke concerten. Voor het concert in Zoetermeer besloot het Stadstheater de helft van de ticketopbrengst te doneren.

 

MAX Maakt Mogelijk

De donatie is bestemd voor MAX Maakt Mogelijk. Deze stichting zet zich in voor kwetsbare ouderen in binnen- en buitenland en biedt hulp in noodsituaties. Een van de huidige projecten is de hulp aan Oekraïense vluchtelingen in Moldavië, waar inmiddels ruim 350.000 mensen naartoe zijn gevlucht. Het geld komt ten goede aan opvang, hulptransport en het uitdelen van maaltijden en voedselpakketten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-