uitlaatDe luchtkwaliteit in Zoetermeer is veel beter dan de wettelijke normen, zo blijkt uit een onderzoek van het college. Op 861 punten in Zoetermeer is de luchtkwaliteit gemeten, waaruit blijkt dat ook de hoogst gemeten concentraties ruim binnen de wettelijke normen vallen.

De raad vroeg het college in november 2021 om de luchtkwaliteit in de stad te onderzoeken en indien mogelijk te verbeteren. Wethouder Van der Meer ziet op dit moment geen mogelijkheden voor extra maatregelen in Zoetermeer. Van der Meer: “Het college ziet op dit moment geen (lokale) maatregelen die we extra zouden kunnen nemen waarbij de opbrengsten ten opzichte van de kosten te verantwoorden zijn. Het effect van lokale maatregelen wordt ruimschoots overtroffen door bovenlokale maatregelen, zoals de transitie naar elektrisch rijden en schone bussen via de regionale concessie openbaar vervoer.”

Bij de plannen voor de Entree wordt wel meteen ook nagedacht over de aanpak van luchtkwaliteit. Door de snelheidsverlaging op de Afrikaweg is het effect op de luchtkwaliteit neutraal en treedt er geen verslechtering op van de luchtkwaliteit in de wijken Meerzicht en Driemanspolder.

Het college ziet dan ook geen aanleiding om deel te nemen aan het Schone Lucht Akkoord, ondanks dat dat eerder wel was toegezegd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-