kom naar buiten

Het Kom naar Buiten-project werd op donderdag 24 november 2022 feestelijk afgesloten met een diner voor alle betrokkenen en initiatiefnemers van meer dan 40 activiteiten. Alle betrokken vrijwilligers en initiatiefnemers waren uitgenodigd om hen te bedanken voor hun inzet en zorg in de wijken.

Tijdens het diner werd teruggeblikt op alle prachtige evenementen van de afgelopen periode, werden nieuwe verbindingen en contacten gelegd en werd genoten van een heerlijke maaltijd bereid door de Participatiekeuken.


Kom naar Buiten

De gemeente organiseerde in 2022 samen met Buurtwerk en organisaties uit de wijken verschillende activiteiten. Het initiatief startte om tegenwicht te bieden aan de nare gevolgen van de coronaperiode. Het virus had voor veel inwoners impact op de eigen gezondheid of dit van dierbaren. Voor iedereen hadden de vele maatregelen gevolgen voor het dagelijkse- en sociale leven. Het oppakken van een ‘normale’ leven bleek begin 2022 voor velen niet eenvoudig. Kom naar Buiten bracht Zoetermeerders weer bij elkaar en zorgde voor contact tussen buurtbewoners. De Kom naar Buiten-bus -met mobiel pop-up terras, een ontmoetingsteam en activiteiten om met de Zoetermeerse inwoners in gesprek te gaan - ging meer dan veertig keer de wijken in om aan te sluiten bij evenementen. Het Kom naar Buiten- team zorgde voor extra activiteiten en ging in gesprek met bewoners over wat de coronaperiode voor hen betekende. Waar nodig werd extra ondersteuning of hulp aangeboden.

Foto's: Marja de Laaf

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-