Vrienden van Club Entree, bewoners, buren, verenigingen en ondernemers, bouwen mee aan onze nieuwe stadswijk. Erica Wouterloot vertegenwoordigt de Toegankelijkheidsraad (TR) Zoetermeer en werkt als Vriend van de Club mee aan de inclusieve beweegroute in Entree.

Missie TR

Erica copyDe Toegankelijkheidsraad (TR) Zoetermeer heeft als missie om Zoetermeer zo toegankelijk mogelijk te maken voor inwoners of bezoekers met een beperking.  Erica woont zelf in de wijk Buytenwegh, vlak bij de nieuwe stadswijk Entree. Of ze er straks veel komt, hangt af van hoe toegankelijk de wijk gebouwd wordt. Erica zit in een elektrische rolstoel en weet als geen ander hoe belangrijk een toegankelijke wijk is. “Bij de ontwikkeling van een nieuwe wijk is het goed om dat gelijk goed aan te pakken, dan hoeft er later niets aangepast te worden”, legt Erica uit. Dat scheelt veel geld en moeite.

Inclusieve beweegroute

Vanuit de Toegankelijkheidsraad (TR) werkt Erica mee aan een inclusieve beweegroute in het Entreegebied. Ze vindt het belangrijk om mensen aan te sporen tot bewegen. En dat iedereen mee kan doen, ongeacht leeftijd en beperking. Wat deze beweegroute zo bijzonder maakt? Iedereen kan er gebruik van maken, ongeacht leeftijd of beperking. “We denken mee over de mogelijkheden voor mensen in een rolstoel. Daar komt best wat bij kijken. Want naast de indeling van de beweegroute zelf, is het voor mensen met een lichamelijke beperking belangrijk dat er halverwege de route even gerust kan worden, en dat er een mogelijkheid is om naar het toilet te gaan”.

Met de in ontwikkeling zijnde beweegroute wil de TR al waarde creëren voor huidige en toekomstige bewoners en buren. De beweegroute zal bijdragen aan de levendigheid op straatniveau en bijdragen aan de sociale en fysieke verbinding van Entree Zoetermeer met Meerzicht en Driemanspolder.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-