herwijnenDennie Van Herwijnen, van Wandelspeciaalzaak Herwijnen in de Dorpsstraat heeft bij zijn afscheid in de winkel een Chapeaubeeldje gekregen van wethouder Jan Iedema. Herwijnen heeft zich altijd volop ingezet voor de Dorpsstraat, maar gaat nu zijn andere droom waarmaken: een eigen camping.

Van Herwijnen is een begrip in de Dorpsstraat: al 132 jaar is de winkel Van Herwijnen gevestigd op Dorpsstraat 66. De afgelopen twee jaar heeft Dennie geprobeerd een opvolger voor de zaak te zoeken, wat niet lukte. Dennie: “Dan kun je langer wachten, of het moeilijke besluit nemen om dan maar iets af te sluiten zodat je verder kunt. Dat 'iets' afsluiten is nogal een dingetje, want is een historie die je afsluit op een manier zoals je liever niet zou willen. Maar je moet stappen zetten om vooruit te komen en voor ons voelt dat goed. Het is tijd voor een volgende fase.”

De Wandelspeciaalzaak in de Dorpsstraat was zaterdag voor de laatste keer geopend. Van Herwijnen heeft al vergevorderde plannen voor zijn wandelcamping, die ‘Pluk de dag’ zal gaan heten. Een locatie is echter nog niet gevonden, maar Dennie wil graag zijn camping starten in Nederland.

Wethouder Iedema: “Als lid van een familie van pioniers en vernieuwers verlaat hij Zoetermeer om een droom waar te maken; een eigen camping. Dat konden we uiteraard niet zomaar laten gebeuren en daarom kreeg Dennie het chapeau beeldje uitgereikt voor uitzonderlijke verdiensten voor de stad.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-