ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSWethouder Jan Iedema is niet bezorgd dat er komend jaar geen festivals meer in de stad gehouden zullen worden, nu Netwerk Zoetermeer stopt met de organisatie van festivals. “Zoetermeerders hoeven in ieder geval niet bang te zijn voor een gebrek aan festivals.”

Iedema: “Het is jammer dat Netwerk Zoetermeer binnen de huidige subsidieregeling geen mogelijkheid ziet om evenementen als Bevrijdingsfestival en Culinair te blijven organiseren. We doen ons best om deze festivals alsnog te laten plaatshebben. De huidige regeling biedt volop kansen daartoe. Enkele partijen hebben al interesse getoond.

Diverse organisaties zijn hier actief met nieuwe en vertrouwde evenementen zoals Halloween, de Sinterklaasintocht, The Sweet Lake City Show, Historisch Zoetermeer, Live at The Lake en Rastaplas. Ook de aankomende jaren valt er weer genoeg te beleven.”

 

Verrast door bericht Netwerk

De gemeente werd vrijdagavond 25 november verrast door het bericht van Netwerk Zoetermeer dat zij stoppen met het organiseren van evenementen. Iedema: “We waren nog in gesprek met Netwerk Zoetermeer, donderdag 24 november zou er nog een gesprek plaatsvinden met Netwerk, dat door hen kort van tevoren werd geannuleerd.”
In 2020 heeft de gemeente een nieuwe Subsidieregeling Evenementen opgesteld. De subsidie zou zo beter over alle subsidieaanvragers verdeeld kunnen worden. Voor Netwerk Zoetermeer werd een overgangsperiode van twee jaar afgesproken.
Tot 2020 kreeg Netwerk Zoetermeer, toen nog Floravontuur, een totaalbedrag voor het organiseren van evenementen en het bekostigen van de organisatie. In de nieuwe Subsidieregeling Evenementen worden de subsidies aangevraagd, toegerekend en verantwoord per evenement.
Er volgden vele gesprekken en onderhandelingen, maar Netwerk bleef bij het standpunt alleen met een totaalsubsidie de organisatie van evenementen te kunnen voortzetten.
Vrijdag ontving de gemeente het bericht van Netwerk waarin werd aangekondigd dat Netwerk Zoetermeer geen enkele subsidieaanvraag voor evenementen in 2023 in zal dienen en de activiteiten van haar evenementenbureau staakt.

Jan Iedema: “We betreuren deze manier van handelen. Tegelijkertijd hebben we de keuze van Netwerk Zoetermeer om geen subsidie aan te vragen te accepteren.”

Foto: Jan Iedema, FOTOFLEX.NL

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-