SportgalaTijdens het Sportgala op 16 februari 2023 huldigt Zoetermeer de sportkampioenen van 2022 in Stadstheater Zoetermeer. Bent u, of kent u een Zoetermeerse sportheld die in 2022 kampioen is geworden? Meldt de sporter dan voor 31 december 2022 aan voor de huldiging via www.sportgalazoetermeer.nl

Wethouder Weerwag (Sport): “Elk jaar zijn er sporters uit Zoetermeer met uitzonderlijke sportprestaties. Daar zijn we ontzettend trots op. Daarom zetten we hen graag in het zonnetje tijdens het Sportgala”. Zoetermeerse sporters of teams die in 2022 Nederlands kampioen zijn geworden of die een medaille hebben behaald bij een Europees of een wereldkampioenschap komen in aanmerking voor de huldiging. Ook sporters die niet in Zoetermeer wonen, maar wel uitkomen voor een Zoetermeerse sportaanbieder, zijn welkom.

 

Wie verdienen de eretitels?

Tijdens de feestelijke avond worden ook de eretitels sporttalent, sportploeg, sportvrouw, sportman, G-sporter en sportcoach van het jaar uitgereikt. Daarnaast is er een prijs voor de ‘Meest maatschappelijke sportaanbieder’. Deze prijs gaat naar een vereniging die zich onderscheidt door zijn maatschappelijke betrokkenheid. Bijvoorbeeld een vereniging die zich inzet voor de buurt of die zich hard maakt voor een veilige sportomgeving. Tot en met 31 december kunt u sporters, coaches en clubs opgeven voor een van de titels die voldoen aan de gestelde eisen via www.sportgalazoetermeer.nl.  Per categorie krijgen drie genomineerden een uitnodiging voor het sportgala. Een onafhankelijke jury bepaalt wie er uiteindelijk op de avond zelf met een eretitel vandoor gaat.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-