20221117 nws schenking archief hgos 1000pxHet Historisch Genootschap Oud Soetermeer schenkt een groot deel van haar archieven en collecties aan het Stadsarchief. Hierdoor kan het Stadsarchief makkelijker besluiten nemen over bijvoorbeeld het opknappen of digitaal maken van de archiefstukken.

Het HGOS sloeg een groot deel van haar archieven en collecties tot nu toe op bij het Stadsarchief. Dit zorgde voor een centrale plek waar bezoekers zowel de archieven van het HGOS als de archieven van het Stadsarchief kunnen inzien. Daarnaast beschikt het Stadsarchief over middelen om archieven en collecties lang en goed op te slaan.
Bezoekers kunnen op afspraak bij het Stadsarchief terecht om de collecties in te zien. Een deel van de archieven is online te bekijken op stadsarchief.zoetermeer.nl.

Het gaat om zeer verschillende materialen, met onder meer familie archieven en archieven van bedrijven en stichtingen. Onder meer de oorlogsverzameling van Oud Soetermeer met documenten uit de periode 1939-1945 wordt nu overgedragen aan het stadsarchief. Deze documenten zijn grotendeels verzameld door Tinus van Herwijnen, in de oorlog betrokken bij het verzet.

Foto: gemeente Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-