OLYMPUS DIGITAL CAMERANu de ontvlechting met het Reinier de Graaf en het LangeLand Ziekenhuis rond is, kan er gepraat worden over de concrete invulling van het akkoord. “Het doel is”, volgens Wethouder Ter Laak, zorg, “zorgen dat de basiszorg in Zoetermeer goed geregeld wordt.”

Dat houdt in dat er ook acute zorg gegeven kan worden en geboortezorg, maar dat mensen voor specialistische zorg soms naar een ander ziekenhuis moeten.

Wethouder Ter Laak, zorg: “Ik ben heel erg blij dat er nu een financiële afspraak ligt voor het LangeLand Ziekenhuis. We zijn er nog niet, er moet nog veel afspraken gemaakt worden, maar we kunnen nu doorpraten over het profiel van het ziekenhuis.” Nu het akkoord er ligt, is er rust en zekerheid over de toekomst van het LangeLand. Afspraken worden de komende tijd gemaakt over het profiel van het ziekenhuis, waarbij alle professionals, zoals artsen, huisartsen, ambulancezorg, betrokken worden.

Nieuwbouw over 5 jaar

Over 5 jaar is er nieuwbouw gepland voor het ziekenhuis. De komende jaren wordt onderzocht wat er verbeterd kan worden in de ziekenhuiszorg. “De zorg van de toekomst is anders dan hoe het nu gaat. Bijvoorbeeld baby’s die extra aandacht nodig hebben in de couveuse en hun moeders liggen bij de geboorteafdeling nu niet bij elkaar. Dat is niet meer van deze tijd, dat kan beter!”

De zorg verandert, de zorgvraag van ruim 30 jaar geleden, toen het Zoetermeerse ziekenhuis gebouwd werd, is heel anders dan wat er nu nodig is. Voor basiszorg moeten Zoetermeerders in de eigen stad terecht kunnen, zo vindt Ter Laak, maar voor specialistische zorg moet soms worden samengewerkt met ziekenhuizen in de regio die daar meer ervaring en specialisten voor hebben.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-