Slechtvalk260911E 1Museum De Voorde organiseert in aansluiting op de tentoonstelling ‘WILD! in de stad. Op safari in Zoetermeer’ een aantal lezingen over de bijzondere natuur in Zoetermeer. Tijdens de WILD lezingen nemen de rondleiders je mee langs de wilde wereld van planten en dieren in de tentoonstelling.

Daarna is het woord aan Zoetermeerse natuurexperts. Van slechtvalken bij de Dobbe tot aan bijzondere buurttuinen, de enthousiaste liefhebbers en professionals bieden verdieping over de flora en fauna in de stad. Vrijdagavond 25 november van 19.00 tot 21.00 uur wordt, in samenwerking met de Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer (VNVZ), gestart met de interessante lezing 'Bijzondere Roofvogels in Zoetermeer? Echt wel!'.

De slechtvalk, de snelste vogel ter wereld, broedt en vliegt – alsof het de normaalste zaak van de wereld is – gewoon in Zoetermeer. Maar waarom? En sinds wanneer? Bioloog Winfried van Meerendonk en Wouter Parent gaan tijdens de lezing in op alle soorten roofvogels die in Zoetermeer voorkomen, met speciale aandacht voor het Zoetermeerse paartje slechtvalken. Leer in één avond welke roofvogels in Zoetermeer leven en hoe je ze kunt herkennen.

De entreeprijs voor deze avond is € 15,00 dit is inclusief rondleiding, lezing en een consumptie. Aanmelden kan telefonisch op 079-3164735 of via de aanmeldlink op de website www.museumdevoorde.nl

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-