feestNiet één maar twee spetterende vuurwerkshows, een swingend jongerenfeest en (vrijwillige) vuurwerkvrije zones. Dat zijn de ingrediënten van de gemeente voor een prettig en veilig Oud en Nieuw in Zoetermeer. De voorbereidingen op de jaarwisseling zijn inmiddels gestart.

De gemeente neemt samen met partners als politie, brandweer, Buurtwerk en buurtpreventie maatregelen om ervoor te zorgen dat de jaarwisseling veilig en plezierig verloopt en dat overlast en schade zoveel mogelijk worden tegengegaan.

 

Vuurwerkshows om 19.00 uur en 24.00 uur

Op zaterdag 31 december vanaf 23.45 uur is iedereen van harte welkom op de Markt om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. De vuurwerkshow begint om middernacht en wordt afgestoken vanaf het Dobbe-eiland. Dit jaar is er ook voor het eerst een kindervuurwerkshow om 19.00 uur op de Markt.

 

Activiteiten en LITNYE voor jongeren

Voor jongeren tussen de 16 en 22 jaar is er tijdens nieuwjaarsnacht het jongerenfeest LITNYE in de SilverDome van 00.30 tot 06.00 uur. De kaartverkoop is gestart. Meer informatie op www.litnye.nl. In de kerstvakantie kunnen jongeren tot en met 17 jaar meedoen aan verschillende activiteiten in de wijken, georganiseerd door de gemeente en Buurtwerk.

 

(Vrijwillige) vuurwerkvrije zones

De gemeente wijst dit jaar weer vuurwerkvrije zones aan tijdens de jaarwisseling om de overlast die inwoners ervaren verminderen. Het gaat om het Balijbos, het Burgemeester Hoekstrapark in Rokkeveen, het Binnenpark in De Leyens, het fiets/wandelpad langs de Oostkade in Oosterheem, het Buytenpark inclusief het wijkpark en de sportvelden, het Aldo van Eyckpark in Noordhove, de parkeerplaats en het evenemententerrein bij Silverdome en de omgeving van de Markt.

Daarnaast is het voor inwoners mogelijk om een vrijwillige vuurwerkvrije zone in hun buurt of straat in te stellen. Inwoners moeten hier zelf met hun buren afspraken over maken. Zij kunnen binnenkort bij de gemeente een bord aanvragen waarop de vrijwillige vuurwerkvrije zone staat aangegeven via www.zoetermeer.nl/oudennieuw

 

Vuurwerkverbod

In de gemeente Zoetermeer geldt dit jaar geen totaal verbod op het afsteken van vuurwerk. Er geldt wel een landelijk verbod op knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen, singleshots en vuurwerk uit de categorie F3 (zoals ratelbanden en Chinese rollen). Wat wel verkocht en afgestoken mag worden is vuurwerk uit de categorie F1, ook wel kindervuurwerk genoemd, en vuurwerk uit de categorie F2, siervuurwerk.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-