Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Vuurwerk: meer of minder??

 

vuurwerk verbodenWillen we in Zoetermeer meer of minder vuurwerk?
Het ziet er naar uit dat het in ieder geval meer wordt, meer discussie bedoel ik. Want de gemiddelde Zoetermeerder doet niet onder voor de gemiddelde polderbewoner als het om minder, minder, minder gaat, maar meer, meer, meer heeft onze inwoner misschien ook wel oren naar... Nog wel. Oren dan wel te verstaan.
En ja, dat meer. Daar voelt de echte liefhebber wel wat voor, wrijft zich bij voorbaat in de handen nu hij ze nog heeft. Een totaal verbod zoals menig dierenliefhebber en andere bezitters van kostbare oren, ogen en handen dat willen, komt er dit jaar in ieder geval nog niet.

Met als gevolg misschien wel een explosieve situatie. En dan heb ik het niet over die eenzame cobra onder het kinderbedje, maar over de gevolgen van de discussie meer of minder. Maar geen nood in noodgeval. Onze burgervader heeft er wat op gevonden. Het lijkt op een maatregel van vorig jaar dus dat het als een bom inslaat, dat nou ook weer niet. Zoetermeer wordt ingedeeld in een oorlogszone en een zone voor de korte lontjes. Want even over dat laatste, we weten ook wel van vorig jaar dat een verbodsgebied niet te handhaven is en zullen de wijkgebonden irritaties en de zinloze 112 telefoontjes tot frustraties leiden. We hebben er niets van opgestoken want afsteken zullen ze, waar dan ook. Laten we dan maar hopen dat na de jaarwisseling blijkt dat in de zone der blinden eenoog koning is.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-