Grote Kleine TreinencompetitieZoetermeerder Henk Verhoeven zit in de finale van De Grote Kleine Treinencompetitie van omroep Max. In het tweede seizoen van dit televisieprogramma gaat presentator André van Duin samen met juryleden Evan Daes en Joyce van Diepen op zoek naar de beste modelspoorbaanbouwers van Nederland.

In zes afleveringen strijden zes teams onder leiding van hun teamcaptains tegen elkaar om de mooiste en meest creatieve modelspoorbaan te realiseren. In elke aflevering wordt er aan de hand van een thema een compleet nieuwe wereld gecreëerd. In de finale is het thema De Vier Jaargetijden en wil de jury twintig zelfgemaakte bomen en in ieder seizoen iets feestelijks op de baan. Ook willen ze ieder teamlid met een persoonlijk verhaal op de modelbaan terugzien. André van Duin: “Het is een feest om te zien hoe mensen met veel passie uit het niets een complete modelspoorbaan weten te bouwen binnen een paar dagen.”

Henk Verhoeven heeft zich in maart van dit jaar aangemeld en zit samen met andere deelnemers die zich individueel hebben aangemeld in team oranje. Voor iedere aflevering krijgen de teams de mogelijkheid om thuis alvast twee objecten voor de modelspoorbaan te bouwen. Van tevoren werden alle thema’s bekend gemaakt zodat ze voldoende tijd hadden om de objecten te bouwen, zonder te weten hoe ver ze in de competitie terecht zouden komen.

De opnames vonden in juli en augustus plaats in het Spoorwegmuseum, op woensdag, donderdag en vrijdag. Daarbij heeft team oranje de finale weten te bereiken.

Naast de vaste juryleden Evan Daes en Joyce van Diepen bekijkt in de finale ook gastjurylid Wibi Soerjadi, zelf verzamelaar van miniaturen, de banen en beoordeelt hij mee.

De lat ligt hoger

In het tweede seizoen legt de jury de lat hoger voor de bouwers. Ieder team krijgt te maken met verplichte elementen die ze moeten verwerken in het ontwerp van hun modelspoorbaan. Verplichte elementen kunnen bijvoorbeeld zijn: hoogte- of diepteverschillen in de baan of een overbrugging van minimaal een meter.

Daarnaast keert in deze serie een bekend onderdeel terug, de dwarsligger. Dat is een object dat de teams in hun modelspoorbaan moeten gebruiken. Deze test het improvisatietalent van de teams. Dit levert voor het winnende team van de dag gelijk een voordeel op: een half uur langer doorbouwen dan de andere teams.

De finale is op zaterdag 12 november te zien, om 20.29 op NPO 1.

Foto: Team oranje met Zoetermeerder Henk Verhoeven (2e van links); bron: MAXVANDAAG.NL

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-