oude fotoHet Stadsarchief Zoetermeer beheert de archieven van de gemeente Zoetermeer en Zegwaart al vanaf 1500. Sinds 2020 zijn ook de huwelijkse bijlagen van Zegwaart en Zoetermeer 1812-1842 digitaal en vanaf 7 november ook doorzoekbaar.

Op de website van het Stadsarchief Zoetermeer vindt u informatie over de collectie van het Stadsarchief en heeft u de mogelijkheden om archiefstukken en beeldmateriaal te raadplegen, aan te bieden en te gebruiken. Een collectie die het verleden, heden en de toekomst van Zoetermeer met elkaar verbindt en waarin u een breed scala aan informatie vindt, variƫrend van oude archiefstukken tot recente foto's van de stad.

Stadsarchief 2Dus nu ook de huwelijkse bijlagen van Zegwaart en Zoetermeer over de periode van1812-1842.  De huwelijkse bijlagen zijn hiervoor gekoppeld aan de akten. Op de detailpagina van een akte is achter 'bijlagen' een link naar de betreffende bijlagen te vinden. De huwelijkse bijlagen van 1843 zijn echter in de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan.

Direct zoeken? Kijk dan op www.stadsarchief.zoetermeer.nl/zoeken.php

Ook de website van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer biedt een scala van zoekmogelijkheden in het bevolkingsregister, notariƫle akten en overige bronnen.

Foto's: Stadsarchief Zoetermeer en HGOS.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-