6E84C789 7F24 45A3 B4E6 8AD14D8E91CBBij de Wereldkampioenschappen jiu-jitsu in Abu Dhabi hebben vier sporters van Budoschool  Yotosama meerdere medailles en een titel Wereldkampioen behaald.

De 20-jarige Kars van den Boogaard heeft tijdens de Wereldkampioenschappen Jiu-Jitsu -21 jaar de wereldtitel achter zijn naam gezet. In de klasse -62 kg was hij via de World Ranking List als 2e geplaatst en had daardoor eerst een vrijloting. In de kwartfinale werd de Belg De Visscher met Full Ippon verslagen. In de halve finale wachtte Europees Kampioen Versele uit Frankrijk hem op. Na eerst op achterstand te komen, wist Kars uiteindelijk in de laatste seconden de partij naar zich toe te trekken en te winnen. In de finale verpletterde hij de Europese kampioen met een voorsprong van 9 punten om uiteindelijk de partij af te sluiten met een ippon.

Jaimy Kat die uitkwam bij de U 18 jaar wist op een zeer spannende wijze het brons te veroveren in de klasse -55 kg. Als nummer 1 geplaatst had Jaimy een vrijloting en mocht starten tegen de Griek Ntaltas in de kwartfinale. De Griek werd verslagen waarna de Kazach Abdullhamidoui hem in de halve finale opwachtte en de partij won. Om het brons ging het gelijk op tegen de Roemeen Velicicu wat resulteerde in een spannende slotfase. Jaimy wist in de laatste seconde de eindstand op 13-12 te krijgen wat hem het brons opleverde.

Voor Lucas Meijer was het zijn debuut op een WK. In de klasse -81 kg wist hij vrij eenvoudig te winnen van de Kazach Batyrkhan met 11-3. Om vervolgens de Zweed Beljo met 12-8 naar de herkansingsronde te sturen. In de halve finale was de Griek Kaklamanos met 7-0 te sterk waardoor Lucas naar de troostfinale werd verwezen. Om het brons ging de strijd gelijk op tegen Ali uit Roemeniƫ. Lucas verloor de partij op het allerlaatste moment.

Europees kampioene Gwen van Poelgeest, was als 1ste geplaatst en stond daardoor al in de kwartfinale in de klasse -52 kg van de junioren. Hier trof ze de Italiaanse Genova aan die vrij simpel met Full Ippon langs de kant werd gezet. In de halve finale was de Griekse Efhymiou de betere waarna Gwen de wedstrijd om brons wachtte. Hier was landgenoot Ruby Vogelzang te sterk waardoor Gwen op de 5e plaats eindigde.

Foto: Lucas Meijer, Kars van den Boogaard, Jaimy Kat, Gwen van Poelgeest

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-