Schakelklas bij lange landLeerlingen van de internationale schakelklas van het Oranje Nassau College Parkdreef brachten in samenwerking met Stichting Piëzo een bezoek aan het LangeLand Ziekenhuis waar ze onder andere werden rondgeleid op de kinderafdeling en ontdekten wat het werk inhoudt.

Het werkbezoek was in samenwerking met Stichting Piëzo en behoorde bij de beroepsoriëntatie binnen de sector Zorg & Welzijn. De kinderen namen een kijkje achter de schermen bij de couveuses, en de behandelkamer van de kinderafdeling. Er ging een geheel nieuwe wereld voor hen open. Mensen weer gezond maken, maakte veel indruk.  De gespannen blikken maakten langzaam plaats voor ontspanning, nieuwsgierigheid en puberigheid. De presentatie wie er in het ziekenhuis voor je zorgt en de rondleiding gaven een goed overzicht van de werkzaamheden binnen een ziekenhuis.

 Schakelklas 2  Schakelklas 4


De Schakelklas is speciaal voor kinderen die nog niet zo lang in Nederland zijn en via deze weg instromen in het reguliere onderwijs. Na afloop van de zeer leerzame rondleiding poseerden ze nog even voor een groepsfoto voor het ziekenhuis.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-