NRG 079Op vrijdag 18 november is het wereldwijd de Dag van de Ondernemer. Op deze dag zet de gemeente Zoetermeer, in samenwerking met de businessclub van Netwerk Zoetermeer, weer een groot aantal ondernemers in het zonnetje.

Speciaal voor het Zoetermeerse bedrijfsleven wordt een radio-uitzending georganiseerd: ‘Radio NRG 079’. In NRG 079 staat ondernemend Zoetermeer centraal. Het is een vijf uur durende live-uitzending waarin ondernemers en werkgevers, die dit jaar zijn opgevallen door hun onderscheidende manier van werken, uitgebreid in het zonnetje worden gezet. Speciaal voor deze radio-uitzending wordt een pop-up-radiostudio ingericht in Ter Zake Het Ondernemershuis.

NRG 079 (uit te spreken als “Energy Zoetermeer”) is een échte radio-dag voor ondernemend Zoetermeer. Onder meer Jan Iedema, wethouder economie, arbeidsmarkt, innovatie en citymarketing en Ruud Steggerda, directeur Netwerk Zoetermeer, doen de presentatie. Veel ondernemers en bedrijven uit de stad schuiven aan in de tijdelijke studio. Elk uur komt er een interessant thema aan de orde, dat actueel is voor ondernemers en werkgevers. Naast gesprekken in relatie tot deze thema’s hoor je het laatste ondernemersnieuws en komt er -uiteraard- goede muziek aan bod.

Na vier uur radio-maken door de gemeente en Netwerk Zoetermeer wordt de pop-up radiostudio, voor een extra uur radio-maken, overgedragen aan de studenten Applied Data Science & Artificial Intelligence en ICT van de Haagse Hogeschool, gevestigd op het Dutch Innovation Park. Gedurende de hele uitzending zijn de deuren geopend voor belangstellende ondernemers, studenten, inwoners en relaties om live in Lunchcafé NRG 079 de uitzending te volgen.

Actuele thema’s over ondernemen

NRG 079 wordt via internet uitgezonden op vrijdag 18 november van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen die dat wil kan meeluisteren én meekijken met NRG 079, via een live-videostream. Elk uur worden een aantal ondernemers aan de tand gevoeld. Zij delen kennis over bijvoorbeeld innovatie en digitalisering, over het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt en over toekomstbestendig ondernemen. Daarnaast wordt er elk uur live geschakeld naar een reporter, die verschillende ondernemers in de stad een bezoekje brengt.

Tijdens het laatste uur staan studenten van de ICT en Applied Data Science & Artificial Intelligence van de Haagse Hogeschool in Zoetermeer achter de knoppen. Zij leggen de loper uit naar het ICT- onderwijs dat wordt gegeven in de Dutch Innovation Factory en de mogelijkheden die dit biedt voor het Zoetermeerse bedrijfsleven.

Nieuws, muziek en stevige gesprekken

Behalve inspirerende gesprekken en goede muziek wordt elk uur het laatste ondernemersnieuws gedeeld, veelal met een knipoog samengesteld. Verder wordt elk uur een uitdagende stelling gelanceerd en wordt afgesloten met een humoristische of scherpe column, geïnspireerd door het thema van dat uur. De presentatie wordt verzorgd door Ruud Steggerda en Inge de Weerd namens Netwerk Zoetermeer.

Wethouder Jan Iedema van de gemeente Zoetermeer stelt zich op als dj, muzieksamensteller en co-host. Hij zal zich, op de hem kenmerkende manier, gevraagd en ongevraagd bemoeien met de gesprekken die aan tafel worden gevoerd. De muziek tijdens de radio-uitzending sluit aan op het thema; iedereen is welkom om voorafgaand aan de uitzending platen aan te vragen via de website van NRG 079.

Kom langs bij het Lunchcafé NRG 079

Ook benieuwd? Luister (en kijk) mee op vrijdag 18 november tussen 10.00 en 15.00 uur via de livestream op www.NRG079.nl of kom langs bij de NRG 079-studio in Ter Zake Het Ondernemershuis. Gedurende de hele uitzending is ‘Lunchcafé NRG 079’ geopend voor publiek. Ondernemers, studenten, inwoners en relaties zijn van harte welkom om de radio-uitzending live mee te maken. Stel vragen en bekijk de radio-uitzending onder het genot van koffie of thee en wat lekkers.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-