SpeculaaspopLionsclub De Meerbloem en Bakkerij ’t Stoepje houden wederom een actie tegen eenzaamheid. Van 1 tot 5 december geven zij 130 speculaaspoppen weg. Stadsdichter Robbert Roos schrijft weer een mooi gedicht en ú kunt bepalen wie zo’n gratis speculaaspop met gedicht gaat krijgen.

De huidige crisistijden maken het leven voor met name ouderen er niet gezelliger op. Om toch nog voor wat vrolijkheid te zorgen hebben Bakkerij ‘t Stoepje en Lionsclub De Meerbloem de handen ineengeslagen.

De actie

Met deze actie wil Lionsclub De Meerbloem vooral iets doen tegen de eenzaamheid. “We willen met onze actie aandacht vragen voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen”, vertelt Christ van Gestel van Lionsclub De Meerbloem. “Niet voor iedereen is het immers vanzelfsprekend om familie of vrienden om zich heen te hebben”. En de coronatijd en verschillende crisissen maken het er volgens van Gestel natuurlijk niet gemakkelijker op.

Het inspireerde De Meerbloem om iets te organiseren waarmee in deze donkere dagen iets van gezelligheid kan worden gebracht. “Het is de tweede keer dat wij dit samen met Bakkerij ’t Stoepje van de Zoetermeerse markt organiseren en ook ditmaal is de bakkerij een enthousiaste partij en wil graag meedoen en de poppen ter beschikking stellen. Wij mogen weer 130 speculaaspoppen weggeven”, aldus van Gestel.

Tot 21 november aanmelden

Tot 21 november kunnen mensen via de email aangegeven wie zij een speculaaspop willen geven en waarom. “Vanaf 28 november gaan wij de speculaaspoppen bij de mensen bezorgen die de speculaaspop zelf gaan brengen. Als ze dat zelf niet kunnen dan bezorgen wij als Lions tussen 29 november en vijf december de speculaaspoppen. Het idee is echter dat de mensen zelf iemand met een speculaaspop en een bezoekje blij gaan maken.”

Hoe opgeven?

Kent u iemand die eenzaam is en wie u een speculaaspop gunt? Stuur een mail met daarop de naam van die persoon en de reden waarom u vindt dat hij of zij de speculaaspop moet krijgen. Vergeet niet aan te geven waar de pop naar toe moet, naar u omdat u hem zelf gaat bezorgen of het adres waar de Lions de pop moeten bezorgen (alleen in Zoetermeer). Mail vandaag nog naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opgeven kan tot 21 november en er kan maximaal één speculaaspop per persoon worden aangevraagd.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-