2022 10 30 Boekenfestival 61De Vlaamse auteur Toni Coppers is de winnaar geworden van de MAX Gouden Vleermuis 2022. Toni kreeg de prijs zondagmiddag in het Stadstheater uitgereikt door Jan Slagter van Omroep MAX tijdens het Boekenfestival van het Nederlands Thrillerfestival.

De jury, bestaande uit Cees van Rhienen (voorzitter), Heleen van der Velde en Guy Doms, heeft Toni Coppers unaniem uitgeroepen tot winnaar. Naast de felbegeerde MAX Gouden Vleermuis en oorkonde kreeg hij ook een cheque ter waarde van € 5.000,--.

Extra bijzonder was het feit dat Toni Coppers in één weekend twee prijzen in de wacht wist te slepen, eentje dus in Nederland en eentje in Vlaanderen. “Dit is niet te bevatten”, aldus een hele blije en terecht trotse winnaar.

 2022 10 30 Boekenfestival 60  2022 10 30 Thriller boekenfestival 26
 Nathalie Pagie, MAX Zilveren Vleermuis  Nederlandse uitgever van 'De Echoman', MAX Bronzen Vleermuis

Zilveren en Bronzen Vleermuis

Voor het tweede achtereenvolgende jaar was er bij het Nederlands Thrillerfestival ook een Zilveren Vleermuis te winnen. De prijs voor de beste thriller van het jaar. In 2021 beet Ilse Ruijters het spits af met ‘Minnaar’ en dit jaar won ‘Vuurduivel’ van Nathalie Pagie deze prestigieuze prijs. De trofee, een oorkonde en bijbehorende cheque van € 1.500,-- werden door Omroep MAX directeur Jan Slagter overhandigd aan een hele blije winnares.

Voor de competitie rond deze tweede Zilveren Vleermuis kwamen meer dan 100 aanmeldingen binnen en de 22-koppige jury onder leiding van voorzitter Cees van Rhienen had er dan ook opnieuw een enorme kluif aan om alle titels te beoordelen.

De prijs voor de beste debuutthriller van het jaar, de MAX Bronzen Vleermuis, werd gewonnen door de Britse schrijfster Sam Holland die zondag 30 oktober via een speciale videoverbinding de bekendmaking en prijsuitreiking kon meemaken.

Haar boek ‘De Echoman’ was goed voor een trofee, een oorkonde en bijbehorende cheque van € 500,--. Voor deze debuutprijs kwamen tientallen voordrachten binnen. Maar de 22-koppige jury was eensgezind en met 9 uit 10 beschikbare punten liet ‘De Echoman’ de vijf overige genomineerde titels van de shortlist ver achter zich.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-