0434CE8D AA5E 47DC BF36 AB4EB4CDA0A4De familie van der Bom heeft maandagavond de 1ste prijs van de Halloween Home awards in ontvangst mogen nemen. Naast een beker kregen ze uit handen van filiaalmanager Roland van So Low, gevestigd in het Stadshart, een cheque van 250,- shoptegoed.

De jury, bestaande uit Streekblad Zoetermeer, ZFM en Zoetermeer Actief, maakte op maandag 31 oktober een tour langs de 6 genomineerde huizen en straten om de winnaar aan te wijzen. In de speciale Halloween brandweerbus trok de jury door Zoetermeer. De bus, voorzien van special effects, trok veel bekijks van buurtbewoners en buren als deze stopte bij de deelnemers. De jury bezocht huizen in Buytenwegh, Seghwaert, Centrum en Oosterheem. Deelnemers hadden enorm hun best gedaan om met hun huis, het Halloween Wauw-effect te creëren en indruk te maken op de jury.

De beleving

Uiteindelijk koos de jury, het huis van Victor van der Bom en zijn gezin in de Waarderstraat. "Het werd ons niet makkelijk gemaakt om de keus te maken, met al deze prachtig versierde huizen!", aldus de jury. De hele familie van der Bom was verkleed en speelde een rol in het toneelstuk dat in de voortuin al begon. Daar werd de jury opgewacht door een levende heks en haar neergestorte zus. Victor, verkleed als rechter, legde 2 juryleden door middel van een goocheltruc, een verbanning naar de hel op. Naast het verhaal was het huis van binnen helemaal aangekleed in Halloween stijl. “De beleving was de doorslag voor de jury om dit huis te benoemen tot winnaar. Het was een origineel concept dat tot de puntjes werd uitgevoerd”, liet de jury weten.

Victor won in 2018 ook al de Halloween award voor het mooist versierde huis. Victor: ”Door corona hebben we de afgelopen jaren niet 9F8BDB64 009E 4ECC B314 3EC62369C6F1meegedaan, maar dit jaar begon het weer te kriebelen. Ik deel de Halloween passie met mijn gezin, het gezamenlijk bedenken, neerzetten en uitvoeren is echte quality time”. De rest van het gezin kon die uitspraak alleen maar beamen.

Roland van So Low, die dit jaar de award voor het eerst sponsor was, was onder de indruk van de deelnemende woningen en hoopt volgend jaar nog meer deelnemers te verwelkomen.

Winnaars

De winnaar van de Halloween Home Award 2022 mag als hoofdprijs voor €250,- gaan winkelen bij Sow Low in het Stadshart. De tweede prijs van de Home Award ging naar de Parijsstraat, met een prachtig eng gedecoreerd huis met projectiescherm, voortuin met laser waarbij de jury werd opgewacht door acteurs met heuse kettingzaag. De derde prijs werd gewonnen door de deelnemers aan de Vijverdreef, die de voortuin inclusief de ramen tot op zolder hadden versierd en de bewoners en buren als Halloweenkarakters waren verkleed.

De prijs voor de mooiste straat ging dit jaar naar Wildenberg-Zandberg in Meerzicht, die Halloween al 10 jaar gezamenlijk vieren en het steeds groter opzetten. Zij mochten ook een cheque t.w.v 250,- in ontvangst nemen.

Benieuwd naar alle huizen?
Je kunt ze bekijken op onze Facebookpagina

24F96314 5E41 4FAA ACAE FCDE3EA25C43 69286D49 E8FE 405A 8B7B FA23CCE05D46 9D33C0A8 F7A0 4D27 A53B 54EE71D0ABEB

 

Tekst: Monica Lausberg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-