2022 10 30 Boekenfestival 77
Tijdens het Boekenfestival dat afgelopen zondag in het Stadstheater werd gehouden als aftrap van de veertiende editie van het Nederlands Thrillerfestival, vond ook de bekendmaking plaats van de winnaars van de Scholieren Schrijfwedstrijd. 

 

winnaars schrijfwedstrijdHonderden basisscholieren hadden een spannend verhaal geschreven, waarvan vijf leerlingen uiteindelijk op de short list terecht kwamen. De jury had een flinke kluif aan het doornemen en beoordelen van de vele ingezonden verhalen. Verhalen die door scholieren waren geschreven, nadat zij een workshop hadden gekregen van Laurens de Groot, de Man met de Koffer, die de prijsuitreiking presenteerde. “Denk erom: blijf schrijven!” is inmiddels de lijfspreuk van Laurens de Groot.

 

Op het grote podium van het Stadstheater werden, na de uitreikingen van de Gouden, Zilveren en Bronzen Vleermuis voor de volwassen schrijvers, ook de jonge auteurs naar voren geroepen. Burgemeester Michel Bezuijen is de beschermheer van het Nederlands Thrillerfestival en reikte de prijzen uit aan de kinderen. Sofie Bruijn ontving uit zijn handen de Kids Gouden Vleermuis 2022 plus een oorkonde voor haar spannende verhaal ’Het is 3 uur ’s-nachts’. Lexie van Zuijden werd tweede met ‘Het griezelfeest’ en een derde plaats was er voor Alessio Fenech, met ‘De grote verlaten villa’. Amy de Kock en Mayamen Aljundi vielen net buiten de prijzen maar kregen wel een eervolle vermelding voor hun spannende verhalen.

 Alle vijf verhalen zijn inmiddels verschenen in een geschenkenboekje dat op de deelnemende scholen wordt verspreid. HIP Publishing maakt er tevens een e-book van. 

Van Zoetermeer Actief kregen de drie winnaars nóg een leuke verrassing: van hun verhalen wordt een vertelling gemaakt, die door Zoetermeerse verhalenvertellers verteld zal worden. Deze vertelling wordt gefilmd en verschijnt over een paar weken op onze site. Kijk hier naar de vertelde verhalen van de winnaars van vorig jaar: https://www.zoetermeeractief.nl/413-nieuws-2021/22153-reiniers-verhaal-verteld

Fotografie: Richard Jetten
Foto links: twitter Burgemeester Bezuijen

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-