Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Een thriller, figuurlijk natuurlijk.

CKC Gruwelijk Grimeren Thrillerfestival 30 oktober 2022 8 van 16Deze week wordt het thrillerfestival als vanouds en vanzelfsprekend, in Zoetermeer georganiseerd. Doch een waarschuwing is op zijn plaats. Want er zijn daarbij een aantal zaken die eruit springen. Figuurlijk natuurlijk. Scholen met leerlingen uit groep acht mogen meedoen om over spannende dingen te schrijven. Laat dat maar aan die achtjes over. Zij hebben al meer dan zeven jaar, en ook nog eens dagelijks, onderwijs overleefd vol spanning over welk monster of elfje er nu weer voor hun neus zou verschijnen. Dat op zich is al inspirerend voor het aanstormende talent. Figuurlijk natuurlijk, aanstormend. En in een school hogerop, vernoemd naar een gelukkig al eerder overleden schilder, gaan ze over tot het moorden. Figuurlijk natuurlijk. Maar je mag wel meegenieten.

Over genieten gesproken. Een speurtocht, altijd spannend, zeker voor de speurneuzen onder ons. Expeditie kippenvel is de naam voor dit spanningsvel(d). Haren gaan vast overeind staan tijdens deze zoektocht naar, ja naar wat eigenlijk? Een goede speurdersneus steekt hem in deze tocht. Figuurlijk natuurlijk. Om dit alles mee te mogen maken, al die moorden, maar genoeg is nooit genoeg in dit wereldje. Je kunt ook nog eens je lichaam laten vermaken tot een forensische uitdaging. Figuurlijk natuurlijk. Gevaarlijk uitziende schminkdozen staan klaar om ledematen, torso’s en koppen misdadig toe te takelen. En als klap op de vuurpijl is daar Jan Slagter die een vleermuis uitreikt. Gelukkig natuurlijk figuurlijk.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-