sh Stadhuis Forum werkplek 1De gemeente Zoetermeer gaat een traineeprogramma maken, waarin jongeren in een startersfunctie worden opgeleid tot een generalist of specialist in een vakgebied. De jongeren kunnen direct aan de slag en leren ondertussen de fijne kneepjes van het vak.

Het doel is dat de jongeren na het traineeprogramma in stromen op een vaste functie in de gemeente. De gemeente wil zo jong talent aantrekken en de aantrekkelijkheid van de gemeente Zoetermeer als werkgever vergroten.
In het tweejarig traineeprogramma kunnen maximaal acht trainees (specialisten en generalisten) meedoen. De trainees hebben minimaal hbo werk- en denkniveau en maximaal drie jaar werkervaring. Het gaat hierbij om moeilijk vervulbare functies op het gebied van ICT, ruimtelijke ordening, civiele techniek, financiën en in het sociaal domein. Naar behoefte kunnen trainees aanvullende trainingen volgen.

Het traineeprogramma zal naar verwachting in het najaar 2023 van start gaan. De kosten voor het tweejarig traineeprogramma zijn afgerond € 1,2 miljoen. Het grootste deel hiervan (€ 1,1 mln.) bestaat uit loonkosten, 80% wordt gedekt uit bestaande formatie/loonbudgetten en de overige 20% indirecte kosten worden ten laste gebracht van het begrotingssaldo.

Bij het Voorjaarsdebat 2023 neemt de raad een besluit over het traineeprogramma.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-