leiders vd toekomstWie een rol speelt in de vorming van kinderen, beaamt vaak dat we een andere aanpak in opvoeden en onderwijzen nodig hebben, alleen een gedegen antwoord op de ‘hoe dan’ vraag ontbreekt. ‘Leiders voor de toekomst’ organiseert 11 november een seminar met meer dan 20 deskundigen om antwoorden te geven.

Vida Niazian nam het initiatief om deze dag te organiseren om mensen een antwoord te kunnen geven op de ‘hoe dan’ vraag. Hoe kunnen we kinderen anders opvoeden en begeleiden? Vida kreeg al snel steun van enthousiaste mensen die graag mee wilden werken. “Hoe mooi zou het zijn als we al die ervaringen bij elkaar brengen en met elkaar delen? De behoefte, het verlangen en de hoop voor nieuwe leiders voor de toekomst, die rechtvaardige en wijze keuzes kunnen maken vanuit eenheid. Ik besefte ook dat we niet kunnen wachten en hopen voor beter leiders! Nee, we moeten nu zelf opstaan, krachten bundelen om ze zelf te gaan vormen!”
Tijdens het seminar delen meer dan 20 deskundigen om hun nieuwe inzichten, ervaringen en gouden tips met de deelnemers. Bijzonder is dat alle experts en organisatoren zich vanuit het hart en zonder enige vergoeding inzetten voor deze dag.

 

Nieuwe antwoorden

Vida Niazian: "We zien dat problemen steeds uitdagender worden, ook omdat ze heel anders van aard zijn dan in de tijd waarin wij zelf een kind waren. In een tijd waarin kinderen steeds meer online verbonden zijn, neemt eenzaamheid toe. 1 op de 5 jongeren krijgt tegenwoordig last van psychische problemen zoals angst en depressie. Wat hebben we nodig om het anders aan te pakken?"

Tegelijkertijd zijn er op dit moment veel nieuwe inzichten beschikbaar gebaseerd op recente wetenschappelijke onderzoeken. Daarnaast worden veel ervaringen opgedaan in innovatieve projecten in sommige scholen, in verschillende zorginstellingen en bij nieuwe opvoedingsinitiatieven.

Zij hebben ervaring in het beantwoorden van vragen als: hoe je op lastige momenten toch vanuit wijsheid en kalmte kan reageren; en hoe je je eigen rol op een andere manier invulling kan geven en snel al verbetering kan boeken in het gedrag van kinderen. Maar ook antwoord op hoe pak je het aan als je anderen daarin niet meekrijgt? Wat kan je doen als je het al ontzettend druk hebt? Of als je vastzit in een (school)systeem?

 

Samen liefdevol waarborgen

Op vrijdag 11 november, van 10u tot 17u, wordt bij Dekker, Scheglaan 12, in een totaal nieuw concept, kennis gedeeld in klein groepjes. Geen massale lezing of workshops, maar tafelgesprekken waarin ook volop ruimte is om persoonlijk vragen te kunnen stellen. Iedere moeder, opvoeder, onderwijzer, begeleider, coach en geïnteresseerde kan hier aan deelnemen. De dagopening zal gedaan worden door Creatieve Veranderaar Maike van Meulen.

 

Omdat veel mensen zonder vergoeding meewerken aan deze dag, kunnen zij met een vergoeding van €55,00 per persoon de kosten dekken van een heerlijk lunchbuffet, onbeperkt thee, koffie en water, middag snack, programmaboekje en de huur van de ruimte.


Praktische info:
Zie uitnodigingspagina: www.leidersvoordetoekomst.nl 
Datum: Vrijdag 11-11 van 10 tot 17u in Zoetermeer
Vida Niazian, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-