halloween versieringHuiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Halloikween.

De Zoetermeerse dagen worden korter, de nachten langer. In tijdsmeting uiteraard. Het begin van deze lange donkere nachten hebben een uitdaging. Halloween. Ooit een uitvinding van de Kelten geworden tot een traditie. En voor de liefhebber van traditie, ter geruststelling, er is nog geen actiegroep ‘Pompoen is voor de soep’, of ‘Je spot niet met spoken’. Dus angst blijft, maar niet voor afschaffing. De traditie heeft ook nog eens het voordeel dat de commercie gretig dit voordeel voordelig uitbuit.

Gelukkig dit jaar duurzaam door zijn hergebruikbaarheid van geraamtes en spoken of met allemaal recyclebare doe-eens-gek-kostuums, spinnen en heksen. Dat heksen recyclebaar zijn is zo gek nog niet hoewel… Verbranding zou een afgeschafte traditie dan weer wel in ere herstellen. Maar laat het vooral een onvergetelijk feest voor kinderen zijn. Kortom, beste opvoeders van de angst, koop energie zuinige waxinelichtjes voor buiten in de tuin, hol naar de groenteboer om een pompoen uit te hollen, trek een laken met twee gaten over de kop en vergeet vooral niet datgene in te slaan waardoor de tandarts ook kan profiteren aan het voordeel van traditie. Voorkom daarmee dat de kinderen alleen maar huilen omdat ze straks gaatjes hebben.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-