nederlands thriller festival 2021 stadstheater zoetermeer 103Het Nederlands Thrillerfestival, dat zijn thuisbasis heeft in Zoetermeer, opent traditiegetrouw zondag 30 oktober met een Boekenfestival in het Stadstheater. Dan worden ook de MAX vleermuizen uitgereikt, prijzen voor literaire thrillers. Maar het festival staat ruim een week vol met spannende activiteiten door de hele stad.

Het Nederlands Thrillerfestival is een jaarlijkse literaire en culturele happening die voor de veertiende keer op rij wordt gehouden en draait om spannende verhalen, met thrillers in de hoofdrol. Maar naast griezelen met boeken is er nog veel meer te beleven, zoals spannende verhalen in film, theater, lezing, talkshow en veel verschillende activiteiten voor kinderen.

De Boekenmarkt wordt ook dit jaar weer gehouden in de Grote Foyer van het Stadstheater, waar ook de overige programma onderdelen, zoals de uitreiking van de MAX Gouden, de MAX Zilveren en de MAX Bronzen Vleermuis 2022 zijn. Omroep MAX directeur Jan Slagter is bereid gevonden de 3 genoemde Vleermuizen uit te reiken aan de desbetreffende winnaars. De presentatie van de uitreikingen is in handen van Laurens de Groot.
Ook de winnaars van de Scholieren Schrijfwedstrijd zullen deze zondag bekend worden gemaakt met de Kids Gouden Vleermuis.


boekenmarkt thrillerfestivalBoekenmarkt

In de Grote Foyer van het Stadstheater zijn weer tafels boordevol boeken te vinden. Boeken van auteurs die op de drie shortlists staan, maar ook van diverse andere auteurs en uitgeverijen. Een aantal auteurs zal zelf aanwezig zijn om de boeken te signeren en uitleg te geven.
De Boekenmarkt wordt gehouden tijdens het Boekenfestival in het Stadstheater, van 12.00-17.00 uur en is gratis te bezoeken.
Karikaturist Johan van Dam is present en tekent razendsnel grappige portretten van de bezoekers. En voor de jeugd wordt de gratis voorstelling Expeditie Kippenvel opgevoerd in de Kleine Foyer van het Stadstheater.


Thriller in film en theater

Speciaal voor het Nederlands Thrillerfestival staat het spannende verhaal bij veel partners van het festival in de spotlights. Filmhuis Cameo vertoont dinsdag 1 november de spannende, Franse, film Inexorable. Inexorable is een prachtig gestileerde, en beklemmende thriller van de hand van de Belgische regisseur Fabrice du Welz (Calvaire) en ging in wereldpremière op het Toronto Film Festival 2022. Ook Bioscoop Kinepolis doet mee en vertoont de film ‘Narcosis’, de Nederlandse Oscarinzending, van Martijn de Jong, met Thekla Reuten en Fedja van Huêt.
In het Stadstheater kun je genieten van de thrillerkomedie Hoog Spel, waarin het wederom draait om een moord en om de vraag wie het gedaan heeft. Schrijver Lex Passchier blinkt uit in het creëren van verrassende verhaallijnen, het schetsen van menselijke verhoudingen en het opbouwen van een hoge dosis spanning. De hoofdrollen worden vertolkt door theatergrootheden met een feilloos gevoel voor timing en groot talent voor komisch acteren: Johnny Kraaijkamp, Doris Baaten en Trudy Labij.
Amateurtheater is er bij het Erasmus College en het Picasso Lyceum, die beide door leerlingen opgevoerde producties laten zien.
Alle voorstellingen vind je op de website van het Nederlands Thrillerfestival: https://nederlandsthrillerfestival.nl/programma/


Activiteiten voor kinderen

Voor spannende activiteiten, speciaal gericht op kinderen, kun je tijdens het Thrillerfestival terecht bij de Bibliotheek, het CKC en museum De Voorde. Spookjes knutselen, dansen als een heksje, luisteren naar een spannend verhaal of knutselen met vleermuizen, er is genoeg te doen. Alle kinderactiviteiten kun je hier vinden: https://nederlandsthrillerfestival.nl/programma/

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-