new town congresGemeente Zoetermeer organiseert op maandag 28 november in het Stadstheater het 1e New Town Congres, samen met de New Town Alliantie bestaande uit de gemeenten Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Almere en Zoetermeer.


2022 is een bijzonder jaar. Het is precies 60 jaar geleden dat Nederland aan de vooravond stond van een ongekende bouwopgave. De geschiedenis herhaalt zich vandaag de dag, met een hoge woningnood en ambitieuze bouwplannen. Uit de toenmalige bouwopgave zijn de groeikernen ontstaan, Nederlandse 'New Towns' waar inmiddels ruim 1,3 miljoen mensen wonen.

Nu, 60 jaar later, worden de eerste ouderdomsrimpels zichtbaar. Ook wordt duidelijk dat onder die rimpels een onvermoede energie en vitaliteit schuilt. Welke lessen kunnen we trekken uit de afgelopen 60 jaar, van woning-, steden- en maatschappijbouw? Wat ging er goed en wat moeten we deze woningbouwronde juist beter doen? Hoe hou je grootschalig verouderende wijken veilig, leefbaar, sociaal en aantrekkelijk? En bovenal: hoe zorgen we dat de Nederlandse New Towns een fijne plek blijven om te wonen voor de 1,3 miljoen mensen die er hun thuis vinden?
Tijdens het congres wordt ingegaan op onderwerpen als leefbaarheid, woonaantrekkelijkheid, sociaaleconomische ontwikkeling en duurzaamheid in de New Towns.

Het congres is voor bestuurders, politici, nationale, regionale en lokale beleidsmakers, wetenschappelijke instellingen, vakspecialisten en maatschappelijke organisaties die betrokken zijn en/of interesse hebben in de kansen en uitdagingen van New Towns.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-