halloweenstadBinnenkort is het weer Halloween. Liefhebbers van dit griezelfeest weten al jaren dat er maar één stad in Nederland is waar dit maximaal wordt gevierd: Zoetermeer. Van ver buiten de eigen stads- en zelfs landgrenzen komen fans af op de huiveringwekkende activiteiten in Halloweenstad Zoetermeer.

Vanwege Covid waren de afgelopen twee jaren iets minder uitbundig dan de jaren ervoor, maar dit jaar, van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober, pakt de organisatie weer als vanouds uit. Er staan vaste, populaire onderdelen als de Halloween Walk en Trick or Treat op het programma en mensen die hun huis of straat versieren kunnen weer een gooi doen naar de felbegeerde Halloween Home Award. Daarnaast worden er allerlei bijzondere en spannende activiteiten in Stadshart Zoetermeer georganiseerd en kan op verschillende plekken in de stad worden gefeest op speciale Halloween (after)party’s. Ook voor de jongste fans is er genoeg te beleven. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de Halloween Kids Modeshow.

 

halloweenstad2Halloween Walk

Op vrijdagavond 28 oktober staat de populaire Halloween walk op het programma. Tijdens deze walk lopen de bezoekers langs 7 scarezones met spectaculaire optredens, huiveringwekkende acts, en diverse dansshows. Alle zones hebben een eigen thema zoals zombies, Dia de Los Muertos en Freaks. In totaal zo’n 200 figuranten en dansers jagen het publiek in de zones de stuipen op het lijf. De wandeling leidt door het geheel in stijl versierde Stadhart Zoetermeer. Mensen die de walk lopen zijn zelf ook vaak uitbundig uitgedost waardoor het publiek samen een soort bonte parade van enthousiaste Halloweenfans wordt. De walk is gratis te bezoeken, het begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur.


Trick or Treat

20211029 27255Halloween is niet compleet zonder Trick or Treat. In Zoetermeer wordt er niet langs deuren gelopen, maar langs de verschillende winkels in Stadshart Zoetermeer. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar worden er zowel op vrijdag 28 oktober als zondag 30 oktober Trick or Treat routes uitgezet. Kinderen kunnen met hun ouders of verzorgers langs deze route allerlei lekkers verzamelen. Trick or Treat is het leukst als kinderen verkleed zijn. Ze kunnen zich bovendien ook laten schminken als hun favoriete griezelige karakter of andere Halloweenvermomming.
De Trick or Treat-routes kunnen worden gelopen op vrijdag 28 oktober (16:30 tot 18:30 uur) en zondag 30 oktober (12.00 – 14.00 uur). Vooraf aanmelden via halloweenstad.nl is noodzakelijk, want vanwege het grote succes is er plek voor maximaal 2500 kinderen.


Halloween Markt

Voor het eerst vindt er in Halloweenstad Zoetermeer een speciale Halloweenmarkt plaats. Op vrijdag 28 oktober veranderen het Marktplein en het Marseillepad in een spannende markt waar bezoekers kunnen genieten van allerlei hartige en zoete lekkernijen, vaak in Halloweenthema, kan er ook heerlijk worden gestruind langs kraampjes met kleding, sieraden, speelgoed, cadeautjes, woonaccessoires en uiteraard veel Halloween goodies. De markt is geopend van 16.00 tot 21.30 en dus prima te combineren met de Halloweenwalk en/of de Trick or Treat.


Halloween Kids Modeshow

Speciaal voor kinderen wordt op zaterdagmiddag om 15.00 uur dit jaar voor het eerst de Halloween Kids Modeshow georganiseerd. Kinderen, maar ook hun ouders die graag een greep in de verkleedkist doen, kunnen zich zo bijzonder of griezelig mogelijk verkleden en maken kans op de nu al felbegeerde Halloween Kids Award. Ze winnen daarmee een tegoedbon van €100,- te besteden bij Intertoys in het Stadshart.


Halloween Party’s

Ook aan de Zoetermeerse jongeren en het uitgaanspubliek is gedacht. Op vrijdag en zaterdagavond worden er voor hen op verschillende locaties in de stad feesten en afterparty’s, georganiseerd. Er zijn feesten voor alle doelgroepen dus iedereen kan losgaan op hun eigen favoriete muziek of genieten in eigen stijl. Deelnemende horecagelegenheden zijn o.a. Vrienden en Spetters.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-