Stadhuis van de DemocratieDe deuren van de raadszaal openden afgelopen woensdag voor bijzonder bezoek: leerlingen van het Oranje Nassau College en het Picasso Lyceum. Zij gingen met elkaar in debat tijdens de jaarlijkse debatwedstrijd ‘Stadhuis van Democratie’.

“Het kan er soms best pittig aan toe gaan in het politieke debat. Ik vind het ontzettend belangrijk dat jongeren leren dat het oké is om het oneens te zijn, maar dat je wel altijd goed naar elkaar moet luisteren”, stelt wethouder Marijke van der Meer (Onderwijs & Jeugd), die de middag opende. ”Als ik al die betrokken scholieren zie, vraag ik me altijd af wie van hen de raadsleden en wethouders van de toekomst zullen worden.”

Het debat

Vier teams debatteerden met elkaar over onderwerpen die ook in de Zoetermeerse politiek spelen. Zo kwamen stellingen voorbij als: ‘Voor een veiliger Zoetermeer is meer toezicht op straat noodzakelijk’ en ‘Zoetermeer moet natuur opofferen voor nieuwe woningen’. Gemeenteraadsleden Margot Kraneveldt en Sepehr Mohammadian vormden de jury en kozen het beste team.

Over Stadhuis van Democratie

Tijdens Stadhuis van Democratie debatteren teams van het basisonderwijs, vmbo, havo/vwo en het MBO met elkaar. De winnaars van ieder debat mogen het tijdens een slotdebat opnemen tegen fractievoorzitters uit de Zoetermeerse gemeenteraad. Ook krijgen zij de kans om voor een Zoetermeers goed doel te pleiten, waarmee zij kans maken op een geldprijs die aan dit doel geschonken wordt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-