Weekend van het Portret Constance KokkeelMaar liefst drie beelden van de Zoetermeerse beeldend kunstenares Constance Kokkeel zijn door de jury geselecteerd voor het tweejaarlijkse Weekend van het Portret in Amsterdam, georganiseerd door de stichting De Nederlandse Portretprijs.

Thema voor deze editie is ‘In Herinnering – Portretten van dierbaren'. Constance Kokkeel: “Het boetseren van vormloze massa naar een sculptuur met karakter is voor mij een inspirerend, soms frustrerend, maar altijd fascinerend proces. Met als einddoel een verstild, voor zichzelf sprekend beeld”.

De keuze voor de in te zenden beelden was daarom niet moeilijk: “Ik heb -gelet ook op het thema van de expositie- gekozen voor de beelden van mijn overleden ouders en schoonvader aan wie ik vele mooie en dierbare herinneringen heb”.

Constance Kokkeel is na haar opleiding tot grafisch ontwerper aan de Akademie voor Beeldende Kunst in Enschede een aantal jaren werkzaam geweest bij ontwerpbureau BRS Premsela Vonk in Amsterdam en Tel Design in Den Haag. Zij heeft haar creatieve ontwikkeling verder ook ontwikkeld op het gebied van tekenen, schilderen en boetseren.

Constance Kokkeel: “De mens is daarbij mijn inspiratiebron. Het zoeken naar de juiste uitdrukkingsvorm in het gekozen materiaal is wat mij iedere keer weer uitdaagt. Ik werk met acrylverf, pastelkrijt en houtskool”. De sculpturen zijn gemaakt in klei of was, of uit steen gehouwen. De wasmodellen worden afgegoten in brons of neolith. 

Het Weekend van het Portret opent op 20 oktober en duurt tot en met zondag 23 oktober 2022. De expositie vindt plaats in creatief-cultureel verzamelgebouw Loods 6 te Amsterdam. Meer informatie over de stichting De Nederlandse Portretprijs en het Weekend van het Portret is te vinden op https://www.portretprijs.nl/ Meer informatie over het werk van Constance Kokkeel is te vinden op https://www.constancekokkeel.nl/

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-