Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Waarom verbod op eendjes voeren?

 eendjes voerenSta ik in m’n eentje een eendje te voeren. In het tijdperk van duurzaamheid heb ik het teveel gekochte brood in snippertjes gesnipperd om op een vrije middag, in de zon, mijn medevogel, maar dan minder vreemd, te besmetten met mijn verspilziekte. Het eendje is al spoedig omringd door andere profiteurs. Tussen al dat gevleugelte eveneens een gescharrel aan muizen en ratten. Het lijkt wel een plaag, maar bewust zeg ik ‘lijkt’ want anders ga ik me schuldig voelen over het voederen van deze onschuldige schepseltjes. En trouwens, zijn het ook geen huisdieren? Het lijkt me ook wel fijn teveel van die beestjes want ze eten tenslotte de rondslingerende McDonald bakjes leeg. Arme beestjes, juist dat afval. Dus driftig besluit ik flink door te strooien. Even verder, een mannetjeseend, zakt bijna door zijn poten met dank aan de voortdurend toegeworpen calorieën door kleine kinderen vanuit een buggy. Duidelijk zijn daar al zichtbaar de contouren van het weelderige leven en bijbehorende Oma maakt daar een foto van. En ja, ook van de eendjes. Overigens dat eendemannetje krijgt lekker niets van mij. Want datzelfde mannetje zag ik vorige week paren in het water bovenop een vrouwtje -denk ik- maar zijn gewicht zorgde voor de verdrinkingsdood van zijn lustobject. Mannetje was overduidelijk te zwaar. Zo dikwijls overvoerd. Op datzelfde moment realiseer ik mij overigens dat ik blij ben geen waterbed te hebben aangeschaft. Ik sta niet voor niets weg te gooien, mijn vrouw is ook veel te dik.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-