fietstunnelHet Rijk gaat Zoetermeer helpen bij het ontwikkelen van de binnenstad. Een aanvraag voor de subsidie Mobiliteitsfonds ten behoeve van het programma Binnenstad is goed gekeurd, wat betekent dat de stad €25,3 miljoen van het Rijk krijgt overgemaakt.


De subsidie heeft als voorwaarde dat de gemeente zelf tenminste 35% meebetaalt, het college heeft laten weten hieraan te zullen voldoen.

Met de bijdrage van het Rijk verwacht de gemeente circa 2.100 woningen versneld te kunnen bouwen. De bijdrage kan worden gebruikt voor het realiseren van onrendabele investeringen zoals de aanleg van fiets- en voetgangersverbindingen, een fietsparkeervoorziening, (ondergrondse) parkeervoorzieningen en diverse andere infrastructurele aanpassingen.

Met deze maatregelen is het mogelijk om fysiek ruimte te maken voor de woningbouwontwikkeling, verbindingen tussen bestaande stad en de Binnenstad te verbeteren en de Binnenstad als aantrekkelijk woonmilieu in te richten.

Foto: fietstunnel

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-