IMG 20190325 091124Extra stille studieruimte voor scholieren en studenten zijn volgens Wethouder Van der Meer niet nodig. De scholen in Zoetermeer hebben geen behoefte aan extra studieplekken en hebben vaak al van deze plekken op de eigen school.


In november 2021 werd door de raad een motie aangenomen om stille studieruimte beschikbaar te stellen aan studenten en scholieren in de stad. De raadszaal werd in 2020 nog gebruikt om te studeren, maar dat is nu niet meer mogelijk doordat er meer vergaderingen van ambtenaren worden gehouden.

De schoolbesturen van voortgezet onderwijsinstellingen geven echter aan geen extra behoefte te hebben aan extra (stille) studieruimte voor hun leerlingen op school of in de stad. Ook mboRijnland en de Haagse Hogeschool in Zoetermeer geven aan de studenten in de instelling zelf kunnen studeren en hebben geen behoefte aan extra ruimtes.

Foto: Studenten in de Raadzaal

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-