netwerk zoetermeerNetwerk Zoetermeer heeft gedreigd te stoppen met het organiseren van evenementen in de stad, zoals het Bevrijdingsfestival, Culinair Zoetermeer en Klassiek Zoetermeer. Zij zijn het niet eens met het college over de aanvraag van de subsidie.


Het college zou het liefst zien dat Netwerk Zoetermeer voor elk evenement een losse aanvraag doet, in plaats van een vaste aanvraag voor het hele jaar. Het gaat hierbij niet om de hoogte van het bedrag, maar om de manier van aanvragen. Het bestuur van Netwerk Zoetermeer ´kan hiermee niet uit de voeten´ en schreef een brief aan het college dat zij stoppen met het organiseren van evenementen voor de stad.

Wethouder Iedema, die evenementen in zijn portefeuille heeft, en Netwerk Zoetermeer zijn nu weer in overleg over de subsidierelatie. Iedema: “Netwerk en de gemeente Zoetermeer zijn twee verschillende organisaties, dan is het normaal dat je regelmatig in overleg moet om zaken goed af te stemmen. Ik heb goede hoop op een goede afloop.”

Ruud Steggerda, directeur Netwerk Zoetermeer: “We hebben hier aandacht voor gevraagd in de commissie en zijn nu weer in gesprek met het college. De aanvraag per evenement geeft ons onvoldoende zekerheid. We zien mogelijkheden, maar moeten daar eerst samen uit komen. Het gaat niet alleen om ons evenementenprogramma, maar ook om het ondersteunen van andere organisatoren die wij voorzien van advies en helpen bij de organisatie.”

Netwerk Zoetermeer organiseert zelf zo'n 8 evenementen per jaar, maar ondersteunt er ruim 80. Ruud: "We hopen op snel duidelijkheid, want we zijn nu natuurlijk al bezig met de organisatie van komende evenementen en willen ook duidelijkheid voor onze medewerkers."

Foto: oprichting Netwerk Zoetermeer in december 2020

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-