Burgemeester Bezuijen schoof woensdagochtend aan bij IKC Florence Nightingale in Oosterheem voor het Nationaal schoolontbijt. In groep 7 ging hij in gesprek met de leerlingen over het nut van ontbijten. 

Het beloofde een volle ochtend te worden voor de burgemeester. Hij opende namelijk niet alleen het Nationaal schoolontbijt, maar ook de nieuwe schoolbieb op de Florence Nightingale. Met een kopje koffie in de hand werd de burgemeester meegenomen naar groep 7 waar de kinderen met gezonde spanning op de burgervader zaten te wachten. Meteen kreeg Michel Bezuijen een bruine bol aangeboden en schoof aan voor een lekker onbijtje. 

 Schoolontbijt IKC Florence Nightingale 1  Schoolontbijt IKC Florence Nightingale 2  Schoolontbijt IKC Florence Nightingale 6
Koffie voor de burgemeester Gi-ga groene appels Niels en juf Sanne


Eén van de kinderen gaf aan dat hij vannacht niet zo goed geslapen had. "De burgemeester komt in onze klas ontbijten en ik zit vlak bij hem", zei hij hardop. De burgemeester ging in gesprek over het nut van een goed ontbijt. De kinderen gaven aan dat zij het leuk zouden vinden als zij met z'n allen op school zouden kunnen ontbijten. Ook vonden zij het niet eerlijk als de school dat allemaal moest betalen. Ouders en winkeliers zouden ook moeten helpen.
Directeur Niels Douma vertelde dat zijn school al jaren inzet op gezond eten en dat hij enorm blij is met de komst van de burgemeester. "Ook op onze school zijn er leerlingen die zonder ontbijt naar school komen omdat er thuis geen geld voor is. Maar ook omdat kinderen gewend zijn geen ontbijt te eten. Wanneer wij samen eten, is dat niet alleen erg gezellig, maar ook gezond". 


Kinderboeken (halve) week

Nadat de hele school had ontbeten, verzamelde iedereen zich in de hal voor de opening van de Kinderboekenweek. Deze duurt van woensdag 5 oktober tot zondag 16 oktober en is dus eigenlijk anderhalve week. Gi-ga-groen is het thema van dit jaar en daarom gingen veel kinderen in groene kleding naar school. Precies in deze week is ook de nieuwe schoolbieb klaar en kunnen de leerlingen uit nog meer boeken kiezen. De Kinderboekenweek en de nieuwe bieb werd door een klein groen draakje en de burgemeester geopend door het knippen van een lint.

 Schoolontbijt IKC Florence Nightingale 4  Schoolontbijt IKC Florence Nightingale 5  Schoolontbijt IKC Florence Nightingale 3
 Opening schoolbieb  Groene draakje helpt mee  Niels blij met sponsoring

 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-