peter vergersOud raadslid Peter Vergers start een petitie om museum De Voorde te redden met een referendum. “Ik was op de terugweg van vakantie en bedacht mij ineens dat er een mogelijkheid is om het museum te redden. Met een referendum kunnen wij dit besluit van de gemeente stoppen”, zegt Peter.

Van de gemeente kreeg Peter te horen dat er alleen vandaag nog een aanvraag voor een referendum gedaan kan worden. “Ik heb 350 mensen nodig die het inleidend verzoek willen ondersteunen. Daarna kan een echt verzoek tot referendum worden ingediend, waar ongeveer 5000 mensen voor nodig zijn.”

Inwoners van Zoetermeer kunnen een referendum aanvragen om een besluit van de gemeenteraad terug te draaien. Zo is er onlangs een referendum gehouden over het afvalbeleid, waarna dit besluit teruggedraaid werd.

Het bericht van Peter Vergers:

“Vandaag woensdag 5 oktober laatste kans om Museum De Voorde te redden!

Om het besluit van de Gemeente Zoetermeer (12-09-2022) om de subsidie aan Museum De Voorde te stoppen terug te draaien, willen we als bezorgde inwoners van Zoetermeer een referendum aanvragen. 

Help je mee?

Woon je in Zoetermeer, stemgerechtigd en 18+: Stuur een inleidend verzoek tot een referendum in via de website van de Gemeente Zoetermeer: 

https://www.zoetermeer.nl/form/referendum-inleidend-verzoek/referendum-0

Vul in bij 'over welk besluit van de raad dient u een verzoek tot referendum in?': Raadsbesluit Beëindigen subsidierelatie stichting Museum De Voorde

Vul in bij 'Datum besluit': 12-09-2022

Als dit inleidend verzoek voor 00:00 u vanavond (05-10-2022) door tenminste 350 inwoners van Zoetermeer wordt ondersteund, kan het proces om een referendum aan te vragen gestart worden!”

-advertenties-

-goede doel-