DS MarktOktober is de maand van de duurzaamheid. Op 8 en 9 oktober laat stichting DuurSamen Zoetermeer in samenwerking met plaatselijke duurzame organisaties aan inwoners en ondernemers in de stad zien wat er op het terrein van duurzaamheid in Zoetermeer gebeurt.

De activiteiten starten al op vrijdag 7 oktober met de jongerenconferentie op het Picasso Lyceum
georganiseerd door Greenteam Zoetermeer en DuurSamen. Op zaterdag 8 oktober organiseren Forum en DuurSamen het Kinderboekenweek Festival en een wandel- en fietstocht in het teken van duurzaamheid. Zondag 9 oktober kun je terecht op de duurzaamheidsmarkt in het Forum, op maandag een lezing over de duurzame waarde van bomen in het CKC en op dinsdag ‘Bigger than us’ van filmhuis Cameo in het Stadstheater.

 

Wandel- en fietstocht langs duurzame partners

Zo’n 30 organisaties en bedrijven hebben zich bij DuurSamen Zoetermeer aangemeld om op zaterdag 8 oktober in Zoetermeer aandacht te schenken aan duurzaamheid. Bezoekers maken die dag kans op een leuke prijs.

Tijdens de Wandel- en fietstocht is het mogelijk om diverse bedrijven en organisaties te bezoeken. Op de site van DuurSamen kun je zelf een wandel- of fietstocht uitstippelen. Van voedselbos Geuzegroen in de Nieuwe Driemanspolder tot de Hof van Seghwaert aan de Gaardedreef. Van de Balijhoeve in Rokkeveen tot aan boerderij ’t Geertje in de Meerpolder.

Alle deelnemende organisaties zijn te vinden op www.oktobermaand.duursamenzoetermeer.nl.  Op de digitale kaart van Zoetermeer kun je zien waar deelnemende organisaties en bedrijven gevestigd zijn. Hier vind je ook verdere informatie over de activiteiten die de deelnemers aanbieden.

Bezoekers kunnen een goodiebag winnen door bij een deelnemende organisatie een selfie te maken en deze met #DuurSamenopweg op sociale media te plaatsen. In de goodiebag zitten producten en tegoedbonnen van deelnemende organisaties en bedrijven. Op zondagmiddag worden tijdens de duurzaamheidsmarkt in het Forum de winnaars bekend gemaakt.

 

Duurzaamheidsmarkt in Forum

Bas de Groot verzorgt op de duurzaamheidsmarkt, zondag 9 oktober in het Forum, een lezing over gezond boeren in de Meerpolder. Samen met gelijkgestemde boeren in het land (Caring Farmers) gaat hij gewoon aan de slag op een zo’n klein mogelijke schaal, binnen de grenzen van de natuur en met respect voor dieren en mensen. Anja Hermanus-Schröder geeft een lezing met proeverij, haar visie op voeding en preventie en de rol van voeding in scholen en zorginstellingen. Ook worden er workshops gehouden over de luchtkwaliteit in Zoetermeer en hergebruik van jeanskleding, is er een fototentoonstelling over bijen en kun je hulp krijgen over je persoonlijke energierekening en het prijsplafond. De duurzaamheidsmarkt in het Forum aan het Stadhuisplein begint om 12 uur en duurt tot 17 uur.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-