Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Het lieveheersbeestje.

 

We maken ons in de Dorpsstraat druk over het luizenleven, halen lieveheersbeestjes uit de kweektrommel om de luizenorgiën te stoppen, maar de beestjes schijnen hun werk niet goed te doen en moeten alweer met pensioen. De luis had zijn zere hoofd. Het lieveheersbeestje het nakijken.
En zo ook onze zwalkend wanhopig zoekende toekomst. De jeugd en wat ouder.
Zij willen het avondleven verlengen met een paar uurtjes verdekt kunnen opstellen zonder nat te regenen en daarbij een glas gevuld met middelen die de hersencellen geen goed doen. Conclusie: avondverlengende middelen doden hersencellen. Het nachtleven is dus niet goed voor onze jeugd. Uitgaan bevordert het uitgaan. Dus wat doet een uit de kluiten gegroeid dorp? Zorgen voor een nacht zonder leven. Goed slapen is goed voor de groei van de inhoud van de hersenpan.
Misschien… maar ook het in stand houden van een slaapstad.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-