MeervogelsKorfbal - Na de fraaie overwinning afgelopen zaterdag tegen Avanti volgde deze week een troosteloze nederlaag op dinsdag tegen Deetos in Dordrecht. Vervolgens reisde de ploeg af naar Hardinxveld – Giessendam om tegen de koploper in de hoofdklasse korfbal aan te treden, het plaatselijke HKC.

Men verwacht meestal een beginfase waarin beide ploegen elkaar aftasten, maar hier was geen sprake van een typisch begin. Meervogels was van plan om niet voor de tweede keer binnen 4 dagen kanonnenvoer te zijn en begon furieus aan de wedstrijd. Na een dikke tien minuten moest zelfs de meest fervente supporter van Meervogels zich even in de ogen wrijven met een stand van 0-7 in het voordeel van de Zoetermeerders.

Natuurlijk was het schot van de ongeslagen koploper niet wat je ervan mocht verwachten op het winderige terrein van HKC, maar daar hadden beide ploegen last van en was Meervogels wél enorm effectief. Stippen en vrije ballen waren een prooi voor de ploeg van Erwin Dekker en zodoende dreef het 100% slagingspercentage van deze dode spelsituaties de thuisploeg regelmatig tot wanhoop. Op het moment dat HKC de 1e treffer scoorde was de wedstrijd al halverwege de 1e helft. Het devies van Meervogels werd op dat moment een kwestie van mee scoren.

Het talrijke thuispubliek juichte wel hartstochtelijk bij iedere treffer van hun ploeg maar Meervogels was niet van zins het gewonnen terrein van 7 doelpunten op te geven. Na opnieuw een drietal treffers werd de stand van 5-13 bij rust bereikt, waarbij vooral het geduld in de aanvallen van Meervogels in het 2e gedeelte van de 1e periode werd beloond.

Met een ruststand van +8 werd de 2e helft met vertrouwen tegemoet gezien. Weliswaar waren daar de eerste twee doelpunten van HKC dat daarmee de stand naar 7-13 tilde, maar inmiddels was de 2e helft ook alweer 10 minuten oud, waarin overigens Meervogels nog niet had gescoord.

De wedstrijd was op dat moment evenwichtiger, de een ruime voorsprong betekende dat Meervogels dichter en dichter bij een verdiende overwinning kwam. HKC kwam nog op drie punten verschil bij een stand van 14-17, maar in de laatste minuut was Meervogels nog een keer trefzeker, wat een eindstand van 14-18 opleverde.

Een dik verdiende overwinning van een ontketend Meervogels, dat zo de nederlaag van afgelopen dinsdag met glans van zich afspeelde. Met deze overwinning zorgt Meervogels ervoor dat ze zich met een zege a.s. zaterdag tegen Sporting Delta in de middenmoot van de hoofdklasse kunnen spelen.

Foto : Wendy Post in duel om de bal tegen één van de heren van HKC