Voor het 40-jarig jubileum heeft toneelvereniging Thalia in oktober 2022 gekozen voor een grote jubileumvoorstelling. Hieraan doen niet alleen alle huidige spelende, maar ook een groot aantal oud-leden van de vereniging mee. Dit biedt Thalia de kans om een grotere productie op de planken te zetten.

Historie

Toneelvereniging THALIA is opgericht op 6 september 1982. Het idee voor deze vereniging is ontstaan bij enkele ouders van leerlingen op een basisschool in Zoetermeer die met elkaar veel plezier hadden beleefd aan het opvoeren van een toneelstuk voor deze leerlingen. Zij hebben toen besloten om een eigen toneelvereniging op te richten. 

Thalia betekent muze van het blijspel. Door de jaren heen heeft Thalia zich hoofdzakelijk bezig gehouden met het opvoeren van blijspelen, kluchten en komische thrillers. Het publiek van Thalia komt om een avondje te lachen en daarom zijn zware stukken of drama’s voor Thalia géén optie. Dat wil niet zeggen dat de stukken geen ‘diepgang’ kunnen hebben of geen boodschap met zich meedragen. Thalia heeft vanaf mei 1983 tot nu toe 51 producties in het theater voor het voetlicht gebracht. Eerst in de Graanschuur in de Dorpsstraat en toen de gemeente deze knusse locatie verkocht verhuisde Thalia naar het Stadstheater te Zoetermeer waar nog steeds gespeeld wordt in de Kleine Zaal. In de coronaperiode heeft Thalia ook een aantal korte komische filmparodieën gemaakt. Deze zijn nog steeds te vinden op YouTube. 

Huidige gang van zaken

Iedere maandagavond wordt er van 20.00-22.30 uur gerepeteerd in de aula van een school in Zoetermeer. 

Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar, wordt er een voorstelling opgevoerd. De vereniging telt nu 16 leden; dit zijn zowel spelende- als niet-spelende leden. Niet-spelende leden vervullen zeer belangrijke taken achter de schermen zoals decorbouw, souffleren, (assistent)-regie, licht- en geluid, kleding etc. Een leescommissie selecteert voor de toekomst een aantal speelbare stukken en de regisseur maakt daaruit een keuze. Daarnaast zijn er een aantal vrijwilligers die helpen met fotografie, grime, decor en schilderwerk. 

Leden gezocht

Er is op dit moment nog plaats voor een paar acteurs en/of actrices en voor mensen die een bijdrage willen leveren achter de schermen is er altijd plaats.

De leden van Thalia hopen en verwachten nog vele jaren hun hobby te kunnen uitoefenen en daarmee het publiek te vermaken. Ze zien u graag terug bij hun voorstellingen.

poster Rendezvous

‘Rendez-vous bij Komeet-Air’

De speciale jubileumvoorstelling heet: ‘Rendez-vous bij Komeet Air’. Daar worden op 14 en 15 oktober bijzonder feestelijke voorstellingen van gemaakt. De regisseur van Thalia, Rob Eichholtz, regisseert niet alleen, maar speelt dit stuk zelf ook weer even mee.

Komeet-Air, de nieuwste prijsvechter onder de luchtvaartmaatschappijen, heeft besloten om mogelijke passagiers als ‘lokkertje’ een gratis extra service te bieden. Als deze passagiers met iemand op de luchthaven willen afspreken, die zij, bijvoorbeeld door corona, nog niet eerder ontmoet hebben, dan zijn de grondstewardessen achter de incheckbalie van Komeet-Air graag bereid dat voor hen  te regelen. Nou, die service blijkt een goede zet, want heel wat mensen maken hier inmiddels gebruik van.

Helaas blijkt dat deze afspraken niet altijd helemaal goed uitpakken en regelmatig tot persoonsverwisselingen en een enorme hoeveelheid verwarring leiden. Jammer dat de directie van Komeet-Air er niet aan heeft gedacht om de aloude beproefde tactiek met de rode roos in het knoopsgat toe te passen. Nu wordt de verwarring met het uur groter en raken de dames achter de balie volledig de weg kwijt.      

Kaarten kosten € 12,50 (inclusief drankje en garderobe) en zijn te bestellen via www.stadstheater.nl 

Vrijdagavond 14 oktober en zaterdagavond 15 oktober 2022 om 20.00 uur, Kleine Zaal Stadstheater Zoetermeer

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-