pa Park Palenstein3De Herdenkingsboom voor Zoetermeerders die zijn getroffen door corona zal geplant worden in Park Palenstein. Een tweede, grotere, boom wordt door het college geadopteerd in het GeuzeGroen, in de Nieuwe Driemanspolder.

De gemeenteraad wil graag een plek hebben waar inwoners stil kunnen staan bij de gevolgen van corona, zeker voor slachtoffers en nabestaanden. De boom in het GeuzeGroen ligt midden in de Nieuwe Driemanspolder en is daardoor minder goed bereikbaar voor Zoetermeerders. Daarom is gekozen voor een tweede herdenkingsboom in Park Palenstein. Deze boom, een Europese Hopbeuk (Ostrya carpinifolia) komt in de buurt van het openluchttheater

 

Momentenbos

Al in juni 2020 nam de raad een motie aan om in Zoetermeer een Momentenbos te realiseren, een bos waarin mensen een boom kunnen adopteren en verbinden aan een bijzonder moment in hun leven: geboorte, huwelijk of overlijden. De beste locatie voor een dergelijk bos is de Nieuwe Driemanspolder, de andere parken in de stad zijn al grotendeels af. In Voedselbuurtbos GeuzeGroen is al een mogelijkheid voor inwoners om een boom te adopteren, dit kost tussen de € 15,- en € 90,- per boom. Donateurs ontvangen voor (een te verlengen) periode van vijf jaar een houten label met naam en een certificaat met de gps-coördinaten de boom. De gemeente wil het Momentenbos nu laten aansluiten bij GeuzeGroen in de Nieuwe Driemanspolder en hier voor ongeveer € 2.500,- een grote boom adopteren.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-