mz deboerderij3Uit de evaluatie van de proefperiode van Coffeeshop Casa blijkt dat er geen problemen zijn en dat de coffeeshop op de huidige locatie in De Boerderij kan blijven. Tijdens de proefperiode is gekeken of de coffeeshop de jonge bezoekers van GymWorld zou aantrekken en beïnvloeden, maar daar is geen sprake van.


In de proefperiode, die door coronasluitingen anderhalf jaar duurde, heeft de eigenaar van Casa, maar ook de politie, team Handhaving en de verenigingen die gebruikmaken van Gymworld waarnemingsrapportages gedaan. Vanaf de dag Gymworld zijn deuren opende is dus in de gaten gehouden wat het effect van Coffeeshop Casa op de omgeving was. Gevreesd werd dat de minderjarige gebruikers van Gymworld terecht zouden komen bij de coffeeshop. In de coffeeshop is ook wiet verkrijgbaar.

De jonge sporters die naar hun gymlessen gaan, blijken echter meestal te worden gebracht en gehaald door hun ouders. Er zijn in de proefperiode ook geen meldingen of klachten binnen gekomen. De conclusie is dan ook dat het niet nodig is Casa in verband met de komst van Gymworld te verplaatsen, ook niet bij een verhuizing van De Boerderij in de toekomst.

Er komt nog een debat in de raad over het coffeeshopbeleid van Zoetermeer, burgemeester Bezuijen kan hier nog aanvullende voorwaarden voorstellen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-