Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Energielabel.

kantoor vergadertafelKantoorpandje met geen of een energielabel C of lager, mag zichzelf geen kantoorpand meer noemen. En als ik het toch zo noem, riskeer ik een flinke boete. Nu zit ik toevallig in zo’n kantoor waar de tocht mijn nekharen overeind laat staan, de kieren zo groot zijn dat een dubbele tochtstrip wegwaait en de kapstok leeg blijft om de 37 graden lichaamstemperatuur te kunnen blijven handhaven. De radiator staat tegen een beschimmeld gipswandje onder een raampje met nog gewoon ouderwets glas, wat niet uitmaakt want het gas voor die vorm van verwarmen, kan ik al weken niet betalen dus ik lig wel aan het gas maar dan zonder gas. De schimmel is de oorzaak dat de radiatorfolie thans als dubbele vloerbedekking dienst doet. Ik weet niet wanneer ze mij komen ontzetten of ontdooien, controle op mijn energielabel door de overheid daarvan weet je nooit of en wanneer het gebeurt. Ik denk dat mijn kantoorpand niet door de keuring zal komen. En dan te weten dat er gewoon huizen zijn in Zoetermeer die vergelijkbaar zijn, waar een energiecoach langskomt die alle problemen in één keer oplost. Die teruggave teveel betaalde OZB is wel leuk voor de huizenbezitter, maar kun je dat niet beter inzetten voor het dichten van de kieren?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-