Stadshart s nachtsHoe staat het met het nachtleven in Zoetermeer? Zoetermeer Actief dook in de nacht en praatte met jongeren, de politiek en ondernemers. Wat vindt horeca ondernemer René Bogaart van het Zoetermeerse Nachtleven?

René Bogaart is eigenaar van Pavarotti, Family en Clooneys in Stadshart Zoetermeer. Volgens hem is het aanbod qua nachtleven minimaal. “Wij hebben met Clooneys een lange tijd het nachtleven bediend hier, maar we moesten ook constateren dat dat gepaard ging met overlast in het centrum. Nu is het aanbod minder.” Clooneys werkte met veel eigen portiers, maar stopte met de live-optredens in de avond en nacht vanwege de overlast. René: "Op den duur ga je je afvragen vind ik dit nog wel leuk? De politie kon het niet meer aan, ze stonden er met minimale bezetting. Daarom kozen wij ervoor om niet meer actief te zijn voor in de nacht."

De excessen in de nacht zijn nu anders dan vroeger kaart de eigenaar aan. “Vroeger gaf een bezoeker een grote mond en dan gaf de portier een draai om de oren en dan was het klaar. Nu komen ze terug met wapens als messen of pistolen, de tijden zijn veranderd.”

 

Jammer dat Zoetermeer geen nachtleven heeft

René Bogaart vindt het jammer dat Zoetermeer geen nachtleven heeft, maar ziet ook dat de tijden veranderd zijn en dat internet en social media een hoop van de interactie tussen jongeren heeft veranderd. "Ik denk wel dat het nachtleven bij je leven hoort, vooral voor jongeren. Het wordt tijd dat andere ondernemers op gaan staan en het gaan proberen met het nachtleven in Zoetermeer. Maar je moet het met elkaar samendoen. Er moet gekeken worden naar: welke doelgroep gaan we bedienen? Tegelijk moet er gekeken worden of de gemeente het vindt passen in de stad. En of de openbare orde niet in gevaar komt”.

Tekst: Renaldo Korst

 

De burgemeester feliciteerde hen hartelijk met hun huwelijksjubileum en overhandigde namens de gemeente een mooi boeket.

Het bruidspaar kreeg de hartelijke felicitaties van de burgemeester, die namens de gemeente een mooi boeket overhandigde.

 

Familiebericht inzenden?

Stuur voor gratis plaatsing in de rubriek Familieberichten een foto (in jpg) en de tekst die u wilt laten plaatsen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Alle Familieberichten kunt u terug vinden onder het menu-item 'Zoetermeerders - Familieberichten'

-advertenties-

-goede doel-