feestHoe staat het met het nachtleven in Zoetermeer? Zoetermeer Actief dook in de nacht en praatte met jongeren, de politiek en ondernemers. Wat vindt de Zoetermeerse politiek hiervan? Het nachtleven mag wel wat diverser, volgens raadsleden Berend Aptroot en Jennifer van Werkhoven.

VVD- Raadslid Berend Aptroot denkt dat er voor jongeren niet heel veel nachtleven te vinden is in Zoetermeer. “Wil je meer jongeren/studenten aantrekken, dan moet het levendiger en bruisender.” Raadslid Jennifer van Werkhoven van GroenLinks, zegt het volgende: "Er is weinig keuze voor jongeren. The place to be is Spetters en daarna houdt het wel op qua nachtleven voor jongeren in Zoetermeer.”

raadsleden Werkhoven en AptrootBeide raadsleden zijn van mening dat het Zoetermeerse nachtleven zich in het Centrum van de stad moet afspelen. Het Stadshart lijkt de aangewezen plek voor nachthoreca, het is goed bereikbaar met de RandstadRail en er zitten voldoende andere horecazaken. "Horeca en nachtclubs kan je het best bij elkaar hebben", aldus Jennifer. Het Silverdome en omgeving is geen optie om daar het uitgaansleven te plaatsen voor jongeren. Berend: “Als ouder wil je kind niet zo laat in die omgeving laten fietsen naar huis. De plek ligt zo afgelegen.” Jennifer: “Laten we eerlijk zijn, in Zoetermeer hebben we geen goede ervaring met nachthoreca rondom het Silverdome.”

 

Uitbreiden

De raadsleden vinden dat het nachtleven wel wat uitgebreid mag worden, maar 'daar gaat de politiek niet over'. Berend: ”Ik hoop dat het nieuwe nachtleven aansluit op de wensen en behoeftes van de meeste Zoetermeerse jongeren en niet dat we maar één doelgroep bedienen. Horecaondernemers moeten zelf beslissen of ze een gat in duiken, dat is niet de taak van de gemeente."

Jennifer zou graag daarnaast wat meer diverse feesten in Silverdome zien. “Je hebt nu vaak de veertigplussers, ook wel de house-generatie, die vaak bij feesten te vinden zijn in het Silverdome. Het zou het leuker maken als er ook feesten zijn voor jongeren tussen de achttien en de zevenentwintig.” 

 Tekst: Renaldo Korst
Foto rechts: raadsleden Van Werkhoven en Aptroot

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-