20190427 7652De Taptoe komt weer terug naar Zoetermeer, zaterdag 10 september kunnen mensen weer ouderwets genieten van de shows van verschillende fanfarekorpsen. Taptoe was voor veel Zoetermeerders onlosmakelijk verbonden met Koningsdag, maar kon de afgelopen jaren helaas niet doorgaan.

Door corona moesten de edities van 2020 en 2021 afgelast worden. Ook Koningsdag 2022 werd niet gehaald. Henry van Maanen, van Christelijke Muziekvereniging Harpe Davids, is al jaren de spil in de organisatie van het grote evenement. “Het lukte niet om op tijd de vergunningen rond te krijgen voor Koningsdag dit jaar. Ook de korpsen die zouden willen optreden hadden problemen om het rond te krijgen in april. Maar we wilden het niet nóg een jaar uitstellen! We zijn dan ook heel erg blij met de samenwerking met het UIT-Festival.”
Christelijke Muziekvereniging Harpe Davids organiseert al sinds 1987 jaarlijks de populaire Taptoe, waar door de inwoners van Zoetermeer elk jaar weer reikhalzend naar uitgekeken wordt. Ook van ver buiten de stad komen de liefhebbers van goede muziek, Taptoe en fanfarekorpsen om te kijken en te genieten van het spektakel.

 

20180427 126138

Weer samen spelen

Het Showcorps van Harpe Davids kon door de corona maatregelen ook lange tijd niet samen oefenen. Henry van Maanen: “De huidige show hebben alle muzikanten los van elkaar ingestudeerd, op hun eigen zolderkamer. Er was natuurlijk wel onderling contact, maar samen oefenen kon niet. Dus de eerste repetities samen waren wel weer even wennen, iedereen kende alleen zijn eigen partij! Inmiddels zijn zij weer aardig op elkaar ingespeeld en zijn we weer helemaal klaar voor optredens.”
De winterguard zal dit jaar niet als afzonderlijke show optreden, maar een aantal winterguards worden bij het muziekkorps optreden gevoegd.


Nieuwe shows op Taptoe


Het was de afgelopen weken nog even spannend of alles op tijd rond zou komen, maar de organisatie is bijzonder tevreden met de korpsen die nu op het programma staan. Henry: “K en G uit Leiden is echt een topper, zij werden kortgeleden nog 4e op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.”
Ook het Kamper Trompetterkorps, die altijd veel snelheid in hun optredens hebben, zal van de partij zijn. Een bijzondere bijdrage voor de taptoe komt van MOZ drums uit Frankrijk. “Zij maken altijd een feestje van een optreden”, vertelt Henry, “Met speciale pakken, schmink en ledverlichting op de drums.”


Evenement blijft gratis

Ondanks hogere kosten voor de organisatie, onder andere de tribune is fors in prijs gestegen, blijft de Taptoe een gratis evenement. Henry: “Wij betalen de kosten voor de Taptoe uit sponsorgelden en subsidie. Dit jaar doen we ook mee met Rabo Club Support, klanten van de Rabobank kunnen op onze Taptoe stemmen voor extra steun. Zo hopen we wat extra geld binnen te krijgen om ook volgend jaar weer dit evenement gratis voor het publiek te kunnen houden.”

De presentatie is ook dit jaar weer in de kundige handen van Arie Boertjes, die het publiek over elk deelnemend korps interessante weetjes zal vertellen.



Taptoe Zoetermeer: Zaterdagmiddag 10 september tussen 13:00 en 16:00 uur op de Markt.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-