20220826 33691Raymond Baboeram, die een jaar geleden Restaurant 1892 - De Graanschuur overnam, zit boordevol ideeën voor nieuwe activiteiten en voorstellingen. “We hebben eerst het restaurant op poten gezet, maar nu is het tijd voor actie!”, aldus de enthousiaste Raymond.

Het eerste jaar na de overname van het restaurant was Raymond met zijn team vooral bezig met het restaurant. “We startten in september 2021, dus kregen ook al vrij snel te maken met de coronabeperkingen en sluiting. Maar in die tijd hebben we wel ook de theaterzaal helemaal aangepakt en opgeknapt.”

20220826 33692Het restaurant werd opgezet via het ‘shared dining’ concept. Gasten bestellen hierbij per tafel hun gerechten en delen deze onderling. “Je kan zo dus ook meerdere hoofdgerechten proeven, wat onze gasten heel prettig vinden”, aldus Raymond. Nu het restaurant lekker draait, borrelen bij Raymond allerlei ideeën op om ook de theaterzaal te laten bruisen. Raymond is geboren Zoetermeerder en ging al vanaf zijn vroege jaren naar de Graanschuur in de Dorpsstraat voor bioscoopfilms en optredens. “Het is nog steeds onwerkelijk dat ik nu in dit monumentale pand een eigen restaurant heb en zelf optredens ga organiseren!”
Muziek en optreden als DJ is de tweede grote passie van de ondernemer, die halsreikend uitkijkt naar alle nieuwe projecten. “De zaal is prima voor besloten feesten en vergaderingen, maar we kunnen hier ook makkelijk voorstellingen geven! De zaal is intiem en kan ongeveer 200 man aan, precies genoeg voor een leuke cabaretvoorstelling. Mooi is ook dat we bij bijvoorbeeld een bruiloft het hele pakket kunnen bieden: eerst de trouwplechtigheid en feliciteren in de zaal op de benedenverdieping, daarna kunnen de gasten aanschuiven voor een diner in het restaurant om tenslotte naar boven te gaan voor de feestavond.”

 

Een centrale plek voor evenementen

20220826 33694Al dit najaar komen de eerste evenementen in de theaterzaal: Raymond wil aansluiten bij de grote evenementen in de Dorpsstraat zoals Sinterklaas en kerst. Hij heeft hierover al contacten met de organisatoren. Voor dit soort grote evenementen in de Dorpsstraat wil Raymond graag een centrale plek worden. En er zijn meer ideeën: “Bij grote voetbalwedstrijden kunnen we hier ook heel goed een Holland-Huis van maken, mensen kijken dan de wedstrijd op een groot scherm en kunnen een biertje drinken en feestje bouwen,” zegt de trotse eigenaar. De afgelopen maanden heeft hij comedy avonden georganiseerd en een Jazz concert. Maar ook heeft een musicalgroep de grote zaal afgehuurd en voorstellingen gegeven. Iets heel anders zijn de dansavonden die in de grote zaal plaatsvinden. Dit is precies zoals Raymond het graag ziet, zijn ‘Graanschuur’ openen voor de meest uiteenlopende activiteiten en evenementen. “In het verleden hebben hier grote namen opgetreden zoals Hans Dulfer, Herman Brood en Jos Brink. Die grandeur wil ik weer laten herleven!”

 

130 jaar Graanschuur

Het komt allemaal bij elkaar. Raymond is een jaar de trotse eigenaar van 1892 eten en drinken De Graanschuur en zijn pand is 130 jaar oud. Om dit te vieren heeft hij op 17 september de beroemde Caribische live band La Viesta gehuurd om dit ‘dubbelfeest’ groots te vieren. Voor Raymond, die uit een horeca familie komt, was het eerste jaar hard werken om alles goed op te zetten. Nu de basis goed draait, kijkt hij vooruit en zal er nog meer te beleven zijn in 1892 Eten & Drinken - De Graanschuur.

Bij Uit tips vindt u alle uitgaanstips voor theater en muziek. Zie ons evenementen overzicht voor alle evenementen in Zoetermeer en bij cursussen hebben we Zoetermeerse cursussen en activiteiten voor u op een rij gezet.

-advertenties-

-goede doel-