Logo tnestje liggen breedFamiliecafé ‘t Nestje, gevestigd in de Dorpsstraat, lanceert binnenkort hun nieuwe project: ‘Parenting Proof’. Het project biedt ondersteuning aan het totale gezin door middel van sprekers en lezingen op allerlei gebied over zwangerschap, ontzwangeren en opvoeden.

Na ruim een jaar gedraaid te hebben, is het Familiecafé toe aan de volgende stap. Met het Parenting Proof concept wil het café een platform zijn voor alles wat te maken heeft met de zwangerschap, ontzwangeren en ouderschap. De focus ligt hierbij op het hele gezin en niet alleen de vrouw. Parenting  Proof nodigt verschillende specialisten uit die voorlichting geven over onderwerpen die handig kunnen zijn voor (toekomstige) ouders.

Patricia Datau, eigenaresse van het café, merkt dat veel nieuwe ouders behoefte hebben aan ondersteuning en informatie. “Dit project slider afbeelding 1 scaledwilde ik graag starten, vooral nu het mamacafé is gestopt. We merken dat hier veel behoefte aan is en ik wil dit graag bieden aan opvoeders”, vertelt Patricia enthousiast.

Inmiddels staan er genoeg sprekers op het programma voor 2022 en begin 2023. Bevallingsbegeleiding, babymassage, ehbo en de rol van de partner bij een zwangerschap zijn slechts enkele voorbeelden. De sprekers komen op wisselende dagen zodat iedereen kan aansluiten. Het programma kun je vinden op de website van ‘t Nestje

Het Familiecafé richt zicht voornamelijk op kinderen, die heerlijk kunnen spelen terwijl ouders of opa en oma kunnen genieten van iets lekkers van de menukaart. Patricia: “Ik zelf heb vaak met ongemak ergens gezeten met mijn tweeling als zij huilden of schreeuwden. Dat gemis heb ik omgezet in een plek waar dat wel kan en mag, ‘t Nestje.” Naast het Parents Proof project werkt het Familiecafé veel samen met kinderboekenwinkel Silvester, waar ze veel activiteiten mee organiseren.

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-